На початок серпня анонсують запуск поїзда «Мукачево – Будапешт»

Укрзалізниця має намір цього літа запустити поїзд Мукачево–Будапешт.
Для цього розпочато відповідні роботи з реконструкції та ремонту колії на станції Мукачево та дільниці Мукачево – Чоп.

«Маємо намір закінчити роботи до кінця липня і одразу ж запустити перший рейс. Нагадаю, цей поїзд буде курсувати європейською колією, ширина якої 1435 мм. Українська залізниця не експлуатує поїзди для такої колії. Тому будемо використовувати рухомий склад наших угорських колег», – повідомив у Facebook в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

Як написав Євген Кравцов, до кінця наступного місяця будуть замінені непридатні шпали та покращений технічний стан колії, відбудована пасажирська платформа довжиною 120 метрів та виконані інші роботи.

Загалом колійні підрозділи Львівської залізниці розпочали роботи з поелементного укладання матеріалів верхньої будови станційної колії. Крім цього, до кінця липня 2018 року передбачається виконати комплекс робіт на дільниці Мукачево – Чоп із покращення технічного стану залізничної колії, зокрема провести часткову заміну непридатних дерев’яних шпал та виправку колії на дільниці курсування поїзда.

Поряд із колійними роботами залізничники виконують комплекс заходів із будівництва інфраструктури, необхідної для здійснення посадки-висадки пасажирів. Уже завершено монтаж фундаментних блоків майбутньої низької острівної пасажирської платформи. Довжина платформи становитиме 120 м, ширина – 3 м. Крім того, комплексом робіт передбачено проведення благоустрою прилеглої території та облаштування павільйону.

Нагадаємо, що спільне рішення про запровадження нового залізничного пасажирського сполучення Мукачево – Будапешт було прийняте в травні цього року в Будапешті під час зустрічі в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова з менеджментом залізничних компаній Угорщини. У ході переговорів залізничники сусідніх країн також досягли домовленостей, що перевезення за маршрутом Мукачево – Чоп – Будапешт здійснюватиметься рухомим складом угорської сторони, оскільки Укрзалізниця не експлуатує пасажирський рухомий склад для колії шириною 1435 мм.

Вища швидкість руху поїзда відремонтованою колією, а також відсутність потреби змінювати візки вагонів широкої колії на європейську відчутно скоротять час подорожі. Очікується, що з Мукачева до Будапешта (близько 400 км) поїзд долатиме шлях орієнтовно за 6 годин. Маршрут поїзда Мукачево – Чоп – Будапешт пролягатиме через угорські міста Дебрецен та Ньїредьгаза.

zakarpatpost.net