До кінця року міністр Омелян обіцяє запустити авіасполучення із Закарпаттям

Питання відновлення повноцінної роботи аеропорту «Ужгород» є пріоритетним для міністерства інфраструктури.
10 липня Украерорухом та Європейською агенцією з безпеки польотів було підписано Контракт щодо сертифікації Украероруху відповідно до норм Європейського Союзу.

Про це повідомляється на сайті МІУ.

Сертифікація Украероруху ініційована Словацькою стороною в контексті створення умов для використання повітряного простору Словацької Республіки про виконання операцій на аеродромі «Ужгород», а також визнання Украероруху провайдером аеронавігаційних послуг на території Словацької Республіки.

Підписання відбулося в присутності Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна в Страсбурзі.

Міністр інфраструктури України подякував всій команді Украероруху на чолі з Олександром Бабейчуком, а також Європейській агенції з безпеки польотів за успішну співпрацю, спрямовану на розвиток української авіації у відповідності до європейських норм і стандартів.

«Питання відновлення повноцінної роботи аеропорту «Ужгород» є пріоритетним для Міністерства. Ми отримали конкретне завдання від Президента України – до кінця 2018 року запустити авіасполучення із Закарпаттям. Сьогодні Украерорух і EASA підписали Контракт, який сприятиме виконанню умов і міжнародних вимог для польотів до аеропорту Ужгорода. Ми працюємо над відновленням повноцінної роботи аеропорту «Ужгород» до кінця року», – наголосив Володимир Омелян.

«Сьогодні Украерорух, як провайдер аеронавігаційного обслуговування України, підписав контракт з Європейським агентством з безпеки польотів (EASA) у сфері сертифікації. Цей крок має вирішальне значення, оскільки, започатковує процес сертифікації послуг Украероруху на відповідність нормам Європейського Союзу», – наголосив Олександр Бабейчук.

Виконавчий директор EASA Патрик Кі під час двосторонньої зустрічі з Володимиром Омеляном на 36-й Пленарній сесії Європейської конференції цивільної авіації позитивно відзначив факт підписання Контракту щодо сертифікації Украероруху відповідно до норм ЄС.

Європейська агенція з безпеки польотів є агентством Європейського Союзу із регуляторними та виконавчими задачами у сфері цивільної авіаційної безпеки. Штаб-квартира знаходиться у Кьольні (Німеччина).

EASA була створена 15 липня 2002 року і повноцінно запрацювала у 2008 році. Організація перебрала функції Об’єднаної Авіаційної Влади. Країни Європейської асоціації вільної торгівлі отримали доступ до участі у цій організації.

Відповідальність EASA включає аналіз та дослідження операторів безпеки, видавання дозволів іноземним операторам, надання порад для редакції законодавства ЄС, імплементація та моніторинг правил безпеки (включаючи дослідження у країнах-членах), надання типової сертифікації літальним апаратам та компонентам, а також затвердження організацій, що залучені у дизайн, виробництво та підтримку продуктів аеронавтики.

zakarpatpost.net

One thought on “До кінця року міністр Омелян обіцяє запустити авіасполучення із Закарпаттям

  • 10.07.2018 at 21:04
    Permalink

    Брехня Омеляна-окозамилювача. Це тільки контракт, сам процес сертифікації розпочнеться нескоро і буде тривати довго. В Украерорусі бардак (крім чималих зарплат), треба великі гроші на обладнання інакше сертифікації не буде, або буде після усунення зауважень. Не сприяє цьому і сам аеропорт – суцільна розвалюха, відсутність персоналу (якісного і професійного), спецтехніки, оргтехніки, затримки ніяких зарплат (мінімалку має тільки керівництво і 4 !!!! бухгалтери. Огорожа – фейк, кусок сітки який треба охороняти а не навпаки. З таким станом аеропорт в особі його підрозділів та служб просто не пройдуть сертифікацію Державіаслужби і це буде правильно бо безпека польотів головне. Спасе тільки державна програма підтримки або ж нормальний зарубіжний партнер (не той що мав на рахунку 40 тис. дол.) і хотів купити аеропорт.

Comments are closed.