Погода на Закарпатті на сьогодні, 12 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті досить тепло, але  майже на всій території області очікуються грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +26 градусів. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дощ із грозою йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +16, удень – +24 градуси. Хмарна погода протримається увесь день. З ранку і до пізнього вечора йтиме дощ із грозою.

У Воловці – +14 уночі і  +21 градус удень. У Воловці сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дощ із грозою, який вдень прийде на зміну дощу, продовжуватиме йти до пізнього вечора.

У Сваляві – +15 уночі і  +22 градуси удень. Протягом усього дня у Сваляві буде триматися хмарна погода. Дощ із грозою йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Тячеві нічна температура становитиме +17, денна – +24 градуси. Протягом усього дня у Тячеві буде триматися хмарна погода. Після обіду дощу, який почнеться вранці, прийде на зміну дощ із грозою і продовжуватиметься до завершення дня.

У Перечині – нічна температура становитиме +17, денна – +26. Хмарна погода протримається у Перечині увесь день. Протягом усього дня очікується дощ із грозою.

У Великому Березному – вночі +15, удень – +23 градуси. У Великому Березному хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці очікується сильний дощ, вдень і ввечері – дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +26. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дощ із грозою йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Міжгір’ї – уночі  +13, вдень – +21 градус. У Міжгір’ї протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується дощ, вдень і ввечері – дощ із грозою.

У Рахові буде уночі +12, вдень температура підніметься до +19 градусів. Ранок у Рахові буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Удень розпочнеться дощ із грозою, а ввечері йому на зміну прийде дощ.

12 липня відзначається день пам’яті славних і всехвальних первоверховних святих апостолів Петра і Павла. Цей день вважається верхівкою літа. Наші пращури помітили, якщо ясно на Петрів день – рік буде хорошим, а якщо дощ – 40 днів ще буде негода. Найчастіше цей день сухий, спекотний, світлий. З цього приводу існувала приказка: “Петро-Павло жару добавили”. Якщо зозуля кує після Петрового дня, то, значить, літо буде хороше, довге і сніг нескоро випаде.

Народні прикмети на 12 липня

  1. Іде на Петра дощ – буде й мокрий сінокіс
  2. Два рази протягом дня дощ пішов – прикмета того, що буде багатий урожай
  3. Зозуля кує після Петрового дня – літо буде довгим, і зима настане нескоро.
  4. Листя з дерев починають опадати 12 липня – скоро осінь настане
  5. Соловей після Петрова дня ще кілька днів співає – зима почнеться після Покрови, через 3 – 4 або більше тижня
  6. Зозуля після Петрова дня кує – літо буде довгим, і сніг нескоро випаде.

zakarpatpost.net