Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 12 липня

День на Закарпатті був багатим на події.

У середу, 11 липня, о 13:10 від чергового Рахівського відділу поліції поступило повідомлення про ДТП, яке сталось близько 11:00 на автошляху місцевого значення в с. Водиця Рахівського району.

Водій легкового автомобіля ВАЗ-21099 не впорався з керуванням та допустив зіткнення з деревом на узбіччі.

Внаслідок аварії дитинка 2017 року народження загинула, – повідомили в У ДСНС України у Закарпатській області.

Ще 5 людей, серед яких і водій 1975 р.н., травмовані. Потерпілі з політравмами різного ступеню важкості госпіталізовані до Рахівської ЦРЛ.

Хто занижує рейтинг Ужгорода? Хто навмисне подає недостовірну інформацію? Адже це все надзвичайно цікава інформація, і аналітичний розум завжди знайде у поданих даних та оцінках поживу для себе, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Отже, кілька видань, у тому числі закарпатських, передрукували публікацію журналу «Фокус» про міста України – де комфортніше жити. Журнал брав до уваги тільки обласні центри, і Ужгород опинився у пропонованому списку аж на 18-му місці.

Виготовляти вино в Берегові сама природа благословила. Карпати – за 50 кілометрів від містечка, клімат тепліший, ніж у горах, у тутешній закарпатській низовині виноград набирає вдосталь цукру, щоб перетворитися у напій.

Тож не дивина, що на вулиці Виноградній чи не до всіх будинків ведуть виноградні арки. Кожен порядний господар має заготувати в сезон щонайменше 300 літрів вина для домашнього споживання. У тих же, хто напій продає, його запаси вимірюються тисячами літрів. Вино ллється ріками, але п’яних на вулиці не зустрінеш: до виноградних насаджень треба працьовитої голови і рук, пише texty.org.uа.

Учора, 11 липня, близько 02:30 години ночі до поліції надійшло повідомлення про отримання ножового поранення жителем села Горбки, що на Виноградівщині, повідомляє Закарпатська поліція.

Cлідчо-оперативна група виноградівської поліції на місці події встановила, що між сімейним подружжям виник конфлікт, в який втрутився батько заявниці. 58-річний чоловік захищаючи доньку дістав складний ніж і наніс ним удар у живіт 34-річному зятю. З місця події вилучили знаряддя злочину- ніж.

Потерпілого доставили до медзакладу із проникаючим пораненням живота. Зі слів, медиків потерпілий перебуває у важкому стані.

Цими днями zakarpatpost.net повідомляв, що на площі Театральній в Ужгороді почали встановлювати цікаву дитячу атракцію. Такої каруселі місто ще не бачило. Дійсно вишукана розвага мала радувати малечу до кінця літа.

Утім чомусь навіть навинна карусель декому заважала. Перед виборами поступово починають активізуватися різні громадські активісти, які й почали шукати “підводні камені” і перевіряти документи. На жаль, їм вдалося домогтися того, що на літо ужгородські діти можуть залишитись без нової розваги. Зараз каруселі демонтиують.

В Ужгороді крадуть квіти. Виривають їх прямо з горщиків та клумб. І до того ж – у людних місцях. Зокрема, на Петефі біля пішохідного переходу у бетонних вазонах залишилося всього кілька рослин. Частину із них викрали. Хоч рослини і дешеві, і на ринку їх можна купити за 10-20 гривень, але все одно комусь хочеться абсолютно безкоштовних квітів. Шкода, що за подібні дії в Ужгороді не притягнули до відповідальності жодну людину.

А найефективнішим покаранням крадіям було б – притягнення до громадських робіт із облагородження газонів. Робити для злодіїв у місті достатньо, варто тільки їх відшукати. Тим більше, що на Петефі є декілька камер спостереження, тож теоретично зробити це дуже легко.

Покинуті напризволяще, без даху над головою, голодні, але дружелюбні вони не втратили здатність любити людей, хоча їх або їхніх батьків колись викинули на вулицю, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Собак-безхатченків в Ужгороді багато. Живуть вони переважно в людних місцях, оскільки  там хоч інколи перепадає бодай щось їстівне. Проте пригощають їх не так уже й часто. Свого часу більшість тварин волонтери стерилізували. Усі вони є здоровими та цілковито безпечними, неагресивними і надзвичайно допитливими. Дехто, щоправда, тримається на відстані, боїться. Видно, цим чотирилапим колись від господарів добряче дісталося, оскільки поводяться вони з осторогою.

zakarpatpost.net