Закарпатець робив собі бутерброд, а далі встромив ніж у шию матері

Отямився лише тоді, коли побачив кров

Найбільше страшних злочинів трапляється в стані алкогольного сп’яніння. А в пристрасті до спиртного  багато хто з наших земляків не знає міри. Прикро, що в деяких закарпатських родинах застілля закінчуються скандалами і що батьки ділять п’яну трапезу разом із дітьми… нехай навіть із дорослими. Але такі гостинки нерідко потім призводять до плачевних наслідків. Подібний випадок трапився нещодавно і в селі Ільниця на Іршавщині, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Того зимового дня Юрій багато пиячив із друзями, тож додому прийшов уже «веселим». Вдома застілля продовжилося із батьком та матір’ю. Коли горілка закінчилась, батьки пішли до своєї кімнати і почали між собою сваритись, а син подався на кухню зробити собі щось перекусити. Юрій взяв ножа, аби приготувати собі бутерброд, та в той час почув крики. Мати голосно кричала на батька. прямо з ножем у руках  він кинувся з’ясовувати, в чому справа. Але довго не церемонився, взяв ніж і встромив його в шию найріднішій людині. Отямився лише тоді, коли побачив кров. Тоді перед його очима все поплило… і він почав тверезіти.

З’ясувалося, що мати, на щастя, була живою. Захищаючись від сина-ката, вона руками схопила лезо ножа і хоч порізалась добряче, та це врятувало її від смерті, бо гострий метал не проник у шию надто глибоко.

Батько Юрія на суді пояснив, що було близько 17 години, коли після сварки з дружиною, він вийшов на вулицю покурити. Аж раптом почув крики. Забігши в кімнату, побачив закривавленою і її, і ліжко, на якому вона сиділа. Чоловік забрав у сина ножа, побіг до сусідів і викликав лікарів та поліцію.

Сам же Юрій зазначив, що розізлився на матір за те, що вона кричала на батька, тому хотів відштовхнути її ножем і машинально махнув рукою й поранив її, казав, що вбивати її не хотів, мовляв, він був нетверезим, не розрахував сили, та й усе трапилося дуже спонтанно.

Під час судового засідання мати також намагалася виправдати поведінку сина, запевняла, що він ні в чому не винний, переконуючи, що того вечора вона дійсно сиділа на дивані й кричала на чоловіка, а Юрій просив її цього не робити. Жінка стверджувала, що поранення були не важкими і вона навіть нічого не відчула.

Її поведінку можна зрозуміти, але ж вона знала, яким агресивним може бути Юрій у стані сп’яніння, тож незрозуміло, для чого вона разом із ним продовжувала пити. Позов проти сина жінка не заявила.

Тому суд обрав для нього досить м’яке покарання у вигляді двох років обмеження волі. Утім якщо застілля в родині триватимуть і надалі, усе може закінчитись набагато плачевніше.

Сергій ОРОС, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net