Домашні улюбленці перетворюються на хижаків. В Ужгороді на озері Кірпічка собаки без повідків нападають на диких птахів

Кірпічка живе своїм життям у всі пори року. Це унікальне місце в Ужгороді є улюбленим серед багатьох місцевих.

Відколи на озері з’явилися маленькі лебедята, сюди часто приходять відвідувачі з різних кінців міста, аби подивитись на пернато-пухнасту родину, сфотографувати  малят із батьками, нагодувати їх і просто насолодитися довколишньою природою та свіжістю повітря. А воно тут справді особливе.

Однак часом трапляються біля озера досить дивні випадки. Хоч волонтери встановили там ще у травні інформаційні таблички з проханням не годувати птахів хлібом, приносять їм овочі та зерно, любителі булочок все одно знаходяться і, незважаючи на застороги, пригощають лебедів та качок продуктом, який їх організм надзвичайно важко перетравлює і який є шкідливим для їхнього здоров’я.

Але й це ще не все.

Деколи там полюбляють гуляти ужгородці з собаками без повідків. Домашні тварини – це чудово, однак активісти постійно  просять людей не відпускати бігати чотирилапих біля Кірпічки, адже собаки заходять у воду, їм хочеться особливо у спеку поплавати, вони лякають лебедят та каченят і можуть їх навіть задушити.

Днями журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» став свідком не зовсім приємного випадку. Якась жінка вийшла вигуляти свого собаку до озера. Тварина бігала без повідка, господиню не слухала. Побачивши качок, кинулась до них. При цьому птахи поводились дуже мудро. Дві качки голосно крякали і відволікали від пташенят чотирилапого плавця, малеча ж поховалася тим часом у комишах. Наздогнати птахів, на щастя, хаскі не зміг, але переполоху їм завдав доброго.

Лебеді у ту мить були посередині озера і довго не помічали незваного гостя. Коли ж помітили, самець почав пливти до нього, видаючи при цьому звуки схожі чи то на гавкання, чи то на крякання, чи то на все разом, аби відігнати його. Самка залишалася з малюками, але допитливі лебедята почали пливти до собаки знайомитись.

Від біди врятувало лише те, що добре наплававшись, неслухняний домашній улюбленець нарешті вийшов на берег, господиня взяла його на поводок і вони під крики та зауваження  очевидців, пішли додому.

При цьому жінка казала, що вона з іншого району, але чому відпустила собаку бігати, так і не пояснила.

Тому закликаємо ужгородців дотримуватися елементарних правил вигулювання домашніх улюбленців. Дбаймо про лебедів, бо вони – унікальне надбання Ужгорода.

zakarpatpost.net