Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 16 липня

День на Закарпаптті був багатим на події.

Віктор Олефір, що смертельно травмував двох жінок протягом двох місяців знаходитиметься під вартою без можливості внесення застави.

Адвокат Олефіра просив підопічному обрати лояльний запобіжний засіб – домашній арешт, мовляв, із місця ДТП він не втікав,  у вчиненому щиро розкаюється і готовий співпрацювати зі слідством.

Прокурор же вимагав тримання вбивці під вартою. Сам Олефір просить вибачення від рідних.

Окраса Ужгорода – маленькі лебедята, які дуже швидко ростуть і вже досягли майже половини розміру батьків та набагато більші за своїх сусідів – качок, почали змінювати оперення.

Пушок, яким вони вкриті, поступово замінюється першим пір’ячком. Як правило, в шипунів це відбувається в 100-120-денному віці, після чого малюки навіть можуть відділятися від батьків.

Поки що вони «одягнені» в пухові «шубки» сіро-коричневого кольору. Завдяки такому забарвленню пташенятам легше ховатися в очереті. Перше пір’я лебедят-підлітків теж буде захисного кольору. Білими вони стануть тільки в трирічному віці.

А поки що пташенята безтурботно ласують разом із батьками водоростями та пригощаннями від людей.

В Ужгороді прикордонникові підпалили автомобіль. Імовірно автівку підпалили, вважають у Держприкордонслужбі. Загоряння відбулося від колеса.

Літо – пора пікніків і ужгородці їх люблять. Однак багатьом дуже лінь після відпочинку прибирати за собою.

Тож компанії нерідко залишають по собі купи різного непотребу.

Чого лише зараз не можна побачити біля Ужа… Останки вогнищ, дрова, залишки їжі та особистих речей.

Біля драмтеатру, прямісінько в центрі міста хтось залишив по собі на траві не лише помідори та огірки, але й спідню білизну.

Сьогодні вночі пішов з життя Народний артист України, почесний громадянин міста Ужгород Михайло Сусліков.

Співчуваємо рідним та близьким. Його життя нерозривно пов’язано з ансамблем «Юність Закарпаття». 1 січня 2018 року Михайлу Львовичу Суслікову виповнилося 96 років.

Великий Бичків Рахівського району запрошує на фестиваль голубців, який пройде 4-5 серпня. Про це інформує “Турінформ Закарпаття”.

“Великобичківська селищна рада запрошує 4-5 серпня 2018 року на святкування 645-ї річниці селища Великий Бичків та IV фестивалю “Бичківські голубці”, – йдеться в повідомленні.

Впродовж свята на гостей чекають дегустація бичківських голубців, презентація робіт народних умільців селища на виставці-ярмарку, майстер-класи з гри на трембіті та приготування голубців, змагання з майстерності та швидкості закручування голубців і багато іншого.

У столиці Закарпаття річка хоч і неглибока, та в ній можна побачити різні плавзасоби. І не тільки під час славнозвісної регати. Зараз, наприклад, в Ужі почався сплав вазонів із квітами.

Здається, свято Івана Купала пройшло, Ужгородська регата ще не почалася, але квітучі рослини у горщиках-човнах чомусь плавають посеред річки, наче мініатюрні кораблики. Так, в Ужгороді все мале, починаючи від міні-скульптур, закінчуючи громадським транспортом. Тож і для квітів той, хто «випустив» їх поплавати іншого порому не придумав…

Та й чому в Ужгороді з рослинами відбуваються подібні чудасії? Чому їх виривають та крадуть? І чому за це ніколи нікого не карають…

Барельєфи на народні теми, сакральні твори, оригінальні підсвічники, іконостаси для церков – результат роботи працьовитих рук різьбяра по дереву Віталія Кінча. Митець не так давно опанував це старовинне народне ремесло закарпатців, проте уже встиг презентувати свою творчість і на різних виставках та фестивалях. А участь у Міжнародному пленері Villa DOR-2018, який проходив на Буковелі в червні приніс майстру нагороду у номінації «Складність твору». Член спілки художників Міжгірщини «Карпатські кольори» майстер Віталій Кінч цьогоріч здобув вищу освіту у Закарпатській академії мистецтв за спеціальністю «Художня обробка дерева» і залюбки поділився з читачами газети «Неділя Закарпатські новини» особливостями роботи з цим природнім матеріалом.

zakarpatpost.net