Погода на Закарпатті на сьогодні, 17 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепло, але  дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +16, удень – +24 градуси. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Удень та ввечері очікується дрібний дощ, ближче до вечора він посилиться.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +15, удень – +23 градуси. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Після обіду дощу, який почнеться вранці, прийде на зміну дощ із грозою і продовжуватиметься до завершення дня.

У Воловці – +13 уночі і  +20 градусів удень. У Воловці хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дощ йтиме весь день, щоправда до вечора він стане слабшим.

У Сваляві – +14 уночі і  +21 градус удень. З ранку до самого вечора у Сваляві небо буде вкрите хмарами. Нічний дощ ще до приходу ранку закінчиться. У другій половині дня розпочнеться дощ із грозою, який ввечері перейде в дощ.

У Тячеві нічна температура становитиме +16, денна – +23 градуси. У Тячеві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці та вдень очікується дощ, ближче до вечора йому на зміну прийде дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме +16, денна – +24. Протягом усього дня у Перечині буде триматися хмарна погода. Нічний дощ вранці повинен припинитися. Удень йтиме дощ із грозою, який ввечері зміниться дощем.

У Великому Березному – вночі +15, удень – +21 градус. У Великому Березному сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Протягом усього дня очікується дрібний дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +26. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +13, вдень – +20 градусів. У Міжгір’ї протягом усього дня погода буде похмурою. Вранці очікується дощ, після обіду – дощ із грозою, ближче до вечора – дощ.

У Рахові буде уночі +12, вдень температура підніметься до +17 градусів. Весь день у Рахові буде хмарним. Дощ із грозою, який вдень прийде на зміну сильному дощу, продовжуватиме йти до пізнього вечора.

17 липня відзначається день пам’яті святого благовірного великого князя Андрія Боголюбського. У минулі часи дивились, чи немає жовтого листя на деревах, якщо є, то осінь рано настане. Цей день визначав погоду 11 серпня: “Який Андрій – такий і Калинник (11 серпня)”. Наші пращури у цей день спостерігали, як “грає місяць”. Якщо його можна побачити при сході, то здається, нібито він перебігає з місця на місце, міняє свій колір і ховається в хмари. Така “гра” вказує на хороший урожай.

Народні прикмети на 17 липня

Кажуть, що на Андрія «овес до половини доріс», Якщо овес росте погано, то варто чекати небагатого врожаю.

  1. Багато ос – прикмета, яка означає, що взимку буде достатньо холодно
  2. З’явилися 17 липня жовте листя на деревах – буде рання осінь.
  3. Яка погода на Андрія, 17 липня, – такою вона буде і наКалінніка (який відзначається 11 серпня)

zakarpatpost.net