Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 17 липня

День на Закарпатті був багатим на події.

Невже літа в нас так і не буде?

Жодного нормального дня для купання в річках у цьому році на Закарпатті ще не було. А тим часом синоптики передають, що на Україну сунуть затяжні дощі.

“До кінця тижня місцями короткочасні дощі, вони не будуть тривалими. В основному, вдень будуть йти. Будуть в основному помірні дощі, місцями сильні очікуються лише 17-18 липня на півночі Лівобережжя та в Західних областях”, – зазначили в гідрометцентрі.

Сьогодні, 17 липня, у Прес-центрі Закарпатської ОДА відбулася зустріч представників ЗМІ та членів команди Міжнародної місії лікарів «OperationRenewedHope», які протягом тижня проводитимуть на Закарпатті безкоштовний прийом громадян. З журналістами зустрілися голова Місії Ян Мілтон, директор Благодійного фонду «Доторкнись життя» («Touch a Life») Олег Енський та його заступниця Лорі Енська, лікарі Місії Гері Гібсон та Стівен Дерш.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

В Україні закарпатці першими долучаться до отримання безкоштовної медичної допомоги від канадських та американських фахівців. Так, прийом громадян здійснюватимуть терапевти, стоматологи, гастроентерологи, гінекологи, хірурги, невропатологи, сімейні лікарі. Загалом, до Закарпаття завітали 54фахівці з-за кордону, а вже за тиждень до колег приєднаються ще 31 член Міжнародної місії лікарів.

Експерти заявляли, що вирубка на Закарпатті може стати величезною проблемою, яка в кінцевому підсумку призведе до екологічної катастрофи.

Україна поставляє в країни ЄС незаконну деревину, яку використовують великі компанії, такі як Ikea та H&M.

До такого висновку прийшла британська неурядова організація Earthsight, що вивчає проблеми вирубки лісів по всьому світу. Про відповідну доповідь повідомляє “ZN.UA“.

Відзначається, что під час дії мораторію на вирубку український ліс вивозять такими темпами, що за чотири роки його експорт у країни ЄС зріс на 75%. Таким чином, він перевищив позначку в мільярд євро в 2017 році.

В Ужгорді у «Пасажі» з «Корони», де проходить реконструкція, постійно стікає струмінь води.

Навіть якщо дощ закінчися, все одно там можна побачити потічок довжиною  20-30 сантиметрів. Струмочок вже навіть має постійне русло і прямує собі на тротуар.

Через це на площі Театральній постійно утворюються озера.

Крім того, спереду на площі видають огидний запах, ніби з туалету, якість стоки. Проходити там неприємно.

Останнім часом закарпатці все частіше почали помічати дивовижно гарних великих метеликів із чорно білими крильцями, на яких вимальовуються сині та жовті плями.

Їх настільки багато,  що вони залюбки позують перед фотоапаратами. Не бояться від людей, часом можуть сідати навіть на руки.

Троє молодиків на Мукачівщині протягом чотирьох годин ґвалтували молоду жінку. Наймолодшому з них було 18 років. Інцидент трапився неподалік санаторію «Карпати», пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Була тепла липнева ніч. Оксана (імена дійових осіб у матеріалі замінено) разом з чоловіком, дітьми та родичами була на дискотеці в місцевому кафе. Компанія веселилася, усі трохи випили. Жінка  вирішила відійти і трохи прогулятися. Дія відбувалася опівночі. На вулиці вже стемніло. Закарпатка йшла центральною дорогою, тротуаром. Раптом до неї підійшли двоє хлопців. Розмовляли грубо, питали, хто вона, чому одна, що робить у селі і куди прямує. Далі – запропонували піти з ними. Оксана не хотіла, але вони наполягали, казали, що ненадовго і потім її відпустять. Молодиця опиралася. Тоді її взяли під руки й почали тягнути силою.

Москаль хоче з’ясувати, куди поділися обіцяні на ремонт доріг 50 мільярдів. І радить Рахунковій палаті у першу чергу перевірити Кабмін Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

– Ніякого серйозного фінансування на ремонт доріг Закарпаття ніколи не отримувало і не отримує, – заявляє Геннадій Москаль. – На початку року уряд запевняв, що загалом по Україні для цих цілей виділено 50 мільярдів гривень.

Зараз в Ужгороді продається більше квартир, ніж будинків. Але на ринку нерухомості Закарпаття житла у приватному секторі теж достатньо.

За даними газети «Закарпатські оголошення», середня вартість будинків в Ужгороді та на його околицях близько мільйона гривень, залежно від площі та місця розташування, стану будівлі, наявності ремонту, комунікацій та інших чинників.

zakarpatpost.net