Погода на Закарпатті на сьогодні, 18 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепло, але  дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +22 градуси. Весь день  буде хмарним. Дрібний дощ, який розпочнеться у другій половині дня, посилиться ближче до вечора.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +16, удень – +21 градус. Протягом усього дня погода буде похмурою. Протягом усього дня очікується дощ. Після обіду він повинен піти на спад, проте до вечора знову посилиться.

У Воловці – +14 уночі і  +17 градусів удень. У Воловці хмарна погода трималася до самого вечора. Дощ із грозою, який вдень прийшов на зміну ранковому дощу, буде продовжуватися до пізнього вечора.

У Сваляві – +14 уночі і  +19 градусів удень. Протягом усього дня у Сваляві буде триматися хмарна погода. Вранішній дощ у другій половині дня повинен послабшати, проте до вечора може знову набрати силу.

У Тячеві нічна температура становитиме +16, денна – +21 градус. У Тячеві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Протягом усього дня очікується дощ. Після обіду він повинен піти на спад, проте до вечора знову посилиться.

У Перечині – нічна температура становитиме +17, денна – +22. У Перечині протягом усього дня погода буде похмурою. Дощ йтиме вночі, але ще до приходу ранку закінчиться. У другій половині дня він відновиться з меншою силою, поступово набираючи її ввечері.

У Великому Березному – вночі +15, удень – +20 градусів. У Великому Березному сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Протягом усього дня очікується дрібний дощ, який після обіду може посилитися.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +24. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дощ йтиме вночі, але ще до приходу ранку закінчиться. У другій половині дня він відновиться, хоча і з меншою силою, та йтиме до пізнього вечора.

У Міжгір’ї – уночі  +14, вдень – +28 градусів. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Протягом усього дня очікується сильний дощ. Після обіду він повинен піти на спад, проте до вечора знову посилиться.

У Рахові буде уночі +13, вдень температура підніметься до +16 градусів. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Опади спостерігатимуться протягом усього дня. Вранці очікується сильний дощ, у другій половині дня – дощ із грозою, якому на зміну прийде дощ.

18 липня вшановується пам’ять преподобного Афанасія Афонського. У народі в цей день відзначали свято місяця. На Афанасія місяць продовжує грати, що передбачає хороший урожай. Наші пращури в цей день слідкували за хмарами: якщо по небу пливуть жовті, нібито мед, хмари – на дощ. З цього приводу говорили: “З гнилого кута (південного заходу) нагнало хмари – буде дощ”.

Народні прикмети на 18 липня

  1. Якщо місяць видно на небі, то можна чекати хорошого врожаю
  2. Жовті хмари – ознака того, що скоро почнеться дощ
  3. Місяць здається 18 липня туманним і великим – найближчим часом погода зіпсується.
  4. Місяць, навпаки, білий і блискучий – це прикмета, яка віщує холодну погоду, але без дощів. Зеленуватий місяць 18 липня – чекай опадів зовсім скоро.

zakarpatpost.net