Судове засідання щодо підпалу угорського товариства перенесли на 23 липня. ОНОВЛЕНО

Засідання Ужгородського суду щодо справи про підпал Товариства угорської культури Закарпаття, яке мали розпочати сьогодні, 18 липня, перенесли.

Причина – відсутність третього судді. Про це zakarpatpost.net повідомила речниця суду Надія Гейруш.

Оскільки справа, яку інкримінують підозрюваним, є важкою – терористичний акт, – то судове засідання в цій справі має бути колегіальне, за участі трьох суддів. За відсутності такої кількості, його провести не можуть.

Як повідомили нашому виданні в Ужгородському міськрайонному суді, у результаті слідства у справі додалися й інші статті КК України, які правоохоронці інкримінують підозрюваним. Окрім ч.2 статті 258 – терористичний акт, особам інкримінують ще й наступні:

ч.1 статті 263 – носіння, зберігання, придбання, передача і збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу, вчинене за попередньою змовою групою осіб;

стаття 113 – готування до диверсії, вчинене за попередньою змовою групою осіб;

ч.2 статті 194 – умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Строк тримання під вартою для підозрюваних спливає 24 серпня.

Наступна спроба почати підготовче засідання відбудеться найближчого понеділка, 23 липня.

zakarpatpost.net нагадує, ідеться про справу про підпал Товариства 27 лютого 2018 року. На лаві підсудних двоє громадян України. Ще один, третій учасник, переховується на території Придністров’я.

Тетяна ЛЕШКО

zakarpatpost.net