Відомий львівський актор розбився на мотоциклі повертаючись з ужгородського music Avia Bike Ukraine

Актору театру імені Марії Заньковецької Олесю Федорченку терміново необхідна донорська кров.

Чоловік потрапив у аварію, коли повертався з Ужгорода, де приймав участь у щорічному зібранні байкерів.

Аварія трапилась 15 липня, на трасі Львів-Мукачево, поблизу села Тухолька. Водій мотоцикла втратив керування транспортним засобом на плямі розлитого мастила, внаслідок чого зіткнувся з зустрічним автобусом.

«В результаті зіткнення отримав важку політравму та травматичну ампутацію ноги. Його перевели в 8-му лікарню Львова для проведення операції. Для цього потрібно 9 літрів крові. Тому ми разом з рідними і близькими просимо Вас, якщо Ви не маєте протипоказань до здачі крові – зробіть це», – йдеться у повідомленні МотоДопомога у Facebook.

Для здачі потрібно прийти в Львівський обласний центр служби крові на вулиці Пекарська, 65 з 8.30 до 13.00 з паспортом! Вказати, що кров здається для Федорченка Олеся, 8 лікарня.

Станом на 18 липня кров для Олеся Федорченка здало вже майже 30 осіб, і люди продовжують приходити. Про це повідомив в. о. головного лікар обласного центру служби крові Ігор Горбаль.

«Стан пацієнта важкий. Він без свідомості в реанімації на штучній вентиляції легень. У нього важка комбінована травма, численні переломи. Лікарі борються за його життя», – каже головний лікар 8-ї міської клінічної лікарні Василь Обаранець.

Також можна допомогти фінансово: картка дружини – 5168 7554 2462 0785 (Шумейко Марія Григорівна).

zakarpatpost.net