Із чого починати тренування жінкам, які вирішили зайнятися спортом заради себе. Поради закарпатського тренера

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповів провідний тренер із Ужгорода, майстер спорту Федерації пауерліфтингу України, майстер спорту міжнародного класу ФЕДЕРАЦії AWPC, абсолютний чемпіон світу GPA з пауерліфтингу у віковій категорії OPEN, багаторазовий чемпіон УкраїниВадим ТИХОНОВ. 

Вадиме, що можете порадити жінкам, які вирішили зайнятися спортом заради себе? Звичайно, найкраще звернутися до тренера, але якщо в неї це не вдається через певні обставини…

Зараз загалом є дуже багато програм для домогосподарок. Якщо в когось не виходить іти в спортзал, займатися вдома можна також. Хоча, безумовно, найкраще все робити під наглядом тренера, який завжди порадить щось доцільне для конкретної людини. Починати бажано з зарядки. Плюс обов’язково потрібна дієта, дієт також тепер є маса.

Щодо вправ – то це можуть бути якісь розтяжки, нахили, повороти, щоб «розробити» тіло, якщо жінка малорухлива. Але чомусь більшість вважають, що зарядка чи конкретні заняття спортом їм не потрібні, або що для спорту в них немає часу. На рахунок цього можна посперечатися. Адже замість того, щоб подивитися якийсь фільм, час можна для себе викраяти завжди, хоча б для того, аби піти кудись на турніки. Крім того, інвентарю сьогодні є дуже багато і щось елементарне принаймні придбати для себе можна.  І дещо з цього навіть можна брати з собою на відпочинок. Я коли їздив відпочивати, брав гумові петлі, еспандери  і коли не мав змоги піти в спортзал, займався все одно.

Що можете сказати зі своєї практики: частіше до тренера на Закарпатті звертаються чоловіки чи жінки?

Десь 50 на 50. У мене майже однакова кількість клієнтів як серед чоловіків, так і серед жінок. Загалом мене дуже тішить, коли люди стараються стати кращими.

zakarpatpost.net