Погода на Закарпатті на сьогодні, 20 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепло, але  місцями дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +18, удень – +26 градусів.  Майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +18, удень – +25 градусів. Ввечері погода проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Воловці – +17 уночі і  +22 градуси удень. Похмура погода буде триматися у Воловці не весь день – ввечері небо стане чистим та ясним. Удень, можливо, пройде дрібний дощ, але він закінчиться ще до приходу вечора.

У Сваляві – +17 уночі і  +22 градуси удень. Весь день у Сваляві буде хмарним. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +18, денна – +25 градусів. У Тячеві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +18, денна – +26. Хмарна погода протримається у Перечині увесь день. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +18, удень – +23 градуси. У Великому Березному сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Удень, можливо, пройде дощ із грозою, але він закінчиться ще до приходу вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +19, удень – +26. Хмарна погода протримається увесь день. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +17, вдень – +22 градуси. Ввечері погода у Міжгір’ї проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Рахові буде уночі +15, вдень температура підніметься до +20 градусів. У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дощ, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дощ із грозою.

20 липня відзначається день пам’яті преподобної Євдокії. У народі цей день називали Явдоха Сіногнійка, оскільки наставав час затяжних дощів, що, у свою чергу, псувало сіно. Наші пращури наставляли: “Згребеш сіно до купи, так і не страшись хмари”. Наші пращури помітили, яка Явдоха Сіногнійка, такий буде і листопад.

Народні прикмети на 20 липня

  1. Якщо 20 липня йде дощ – сіно зіпсованим буде
  2. Якщо на Авдотью почнеться дощ, то, за прикметами, він буде йти ще 7 тижнів з різними проміжками часу

zakarpatpost.net