На Закарпатті злодій вирішив обікрасти злодія… а далі підпалив йому хату

Таким чином він хотів просто помститись «колезі»

Виявляється, злодії крадуть не лише в чужих, але й у своїх, тобто в тих, хто займається подібною «діяльністю». Хоча це здається і нелогічним, бо навіть серед злодіїв  існує «професійна етика», коли «колег» не чіпають. Але у кожному правилі бувають винятки.  Дивний випадок трапився нещодавно у селі Білки, що на Іршавщині – чоловік, який мав кілька судимостей, вирішив поживитись за рахунок знайомого, поки той перебував у місцях позбавлення волі. Утім хата виявилася настільки вбогою, що вкрасти звідти практично не було що. Тож злодій зважився на ще більш відчайдушний крок, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Усе почалося з того, що Степан просився на кілька місяців пожити до Федора в будинок, але той йому відмовив.

Своє рішення пояснював тим, що минулої зими чоловік уже зимував у нього, однак на Різдво той напився і обморозив собі пальці, через що їх відрізали. Справа в тому, що дім не опалювався, тож чоловік у стані сп’яніння заснув, не розвівши вогонь у грубці, і застудився. У тому, що трапилось, звинувачував господаря, мовляв, не догледів за гостем, навіть обіцяв помститись йому за це. Тож коли наступного разу Степан відмовив знайомому у наданні житла, Федір розсердився не на жарт і запевнив, що про це він ще дуже пошкодує. Інших конфліктів між приятелями не було.

Тож тієї зимової ночі, 17 лютого, Федір вкотре хильнув зайвого і вирушив до Степанової хати. Спочатку він мав намір лише обікрасти будинок.  Була вже п’ята ночі і чоловік знав, що оселя порожня, оскільки ґазда на той час знаходився у в’язниці. Сусіди вже давно спали, зайвих свідків не було, отже, злодій спокійно підійшов до вхідних дверей, відчинив їх і увійшов до помешкання. Там йому було знайоме все, але деяких речей не вистачало. Однак, оглянувши приміщення, Федір зрозумів, що вкрасти звідти практично нема чого. Тому він зважився на інше. Взяв порожні картонні коробки, виклав їх на поріг і сірником підпалив. Після цього з хати вийшов і спокійнісінько попрямував до інших друзів.

Пожежу сусіди помітили тільки вранці. На той час вогонь вже настільки розгорівся, що рятувати не було що. Пожежники хоч і прибули одразу після виклику, але будинок згорів повністю. На його місці залишилося тільки попелище…

Федору здавалось, що таким чином він помстився Степану. Чоловік радів, що правоохоронці його не знайшли. Тож незабаром, коли в нього не було грошей, вдався до нового злочину. Посеред білого дня у тому ж селі він вкрав із двору місцевого мешканця велосипед. Транспорт чоловікові не був потрібен, тому він швиденько його продав. Але цього разу потрапив на гачок поліціянтів. Тому за злочини йому довелося відповісти перед законом.

На суді Федір у всьому зізнався, свою  причетність до підпалу та крадіжки не заперечував. Однак пояснити, чому він це зробив, не міг.

Цікаво, що Степан пошкодував свого кривдника і навіть просив суворо його не карати, претензій до нього не пред’являв.

Та все ж за свої «подвиги» закарпатець отримав покарання у вигляді трьох років і трьох місяців позбавлення волі.

Чи змінить його ізоляція від суспільства – невідомо, адже це – далеко не перша судимість чоловіка.

Анна ЗУСКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net