Ужгородка пропрацювала на одній роботі 47 років 7 місяців і 7 днів… і хоче працювати надалі

Газета «Неділя Закарпатські новини» завжди дивує закарпатців нечуваними досі вражаючими подіями, які завжди довго обговорюються, які дивують і захоплюють, викликають багато приємних емоцій та залишаються в пам’яті яскравими спогадами.

У рамках святкування 15-річчя газети в Ужгороді проходять зустрічі з відомими людьми, театральні вистави, літературні вечори.

Сьогодні в Ужгородському замку відбувся дев’ятий вечір, присвячений творчості нашої талановитої ужгородки, телевізійниці Тетяни Ардо під назвою «Режисер  Тетяна Ардо: вечір-імпровізація».

У затишній романтичній атмосфері замкового подвір’я режисера телеканалу «Тиса», яка все життя віддала одній роботі вітали друзі, колеги-журналісти, телевізійники, творча інтелігенція Закарпаття.

До речі, саме сьогодні вона святкувала День народження.

На її адресу лунало багато теплих слів і щирих побажань, їй читали вірші відомих авторів, ділилися спільними спогадами, пригадували веселі кумедні випадки з творчого життя.

А воно в неї було дійсно багатим на цікаві епізоди. Залишаючись поза кадром, а режисерка підготувала тисячі ефірів,  вважає себе надзвичайно щасливою людиною через те, що займається тим, що дійсно обожнює.

«Моя робота без мене може спокійно обійтися, але я іншої ніколи б не обрала, – каже Тетяна Ардо. – Я пропрацювала на одному місці 47 років 7 місяців і 7 днів… Я щаслива, що знайшла себе, я люблю людей, люблю пізнавати себе, люблю, аби біля мене були такі особистості, за якими хотілося б тягнутися. Якби не ця робота, я б ніколи не побувала на соляних шахтах, у горах на трелюванні лісу, навіть за кордоном саме там, де поталанило побувати, ніколи б не познайомилася з графинею Шернборн, з родиною Габсбургів, і ніколи б не знала стільки талановитих і розумних людей, які мене оточують».

Про Тетяну Ардо дуже емоційно і по-доброму відгукуються ті, хто її давно знає, нею захоплюються, нею надихаються, її наслідують.

«Люблю її за професійність, їй можна довіряти, – каже режисер, театрознавець, заступник директора Закарпатського обласного музично-драматичного театру Олег Зайцев. – Скільки разів були на зйомках і коли за пультом була Таня, все виходило бездоганно».

«Передусім у Тетяні виділила б головну її рису характеру – порядність. Коли ми познайомилися і я просилася з нею працювати, вона мені сказала: «Добре, але всі проблеми ми говоримо одна одній і не кажемо нічого за спиною». І це для мене було визначальним. Також мені подобається її оптимізм, фаховість і ставлення до життя», – зазначила заслужений журналіст України Тетяна Вашаргелі.

«Тетяна Ардо – жінка-еталон, інтелігентна, розумна, вишукана. «Тису» без неї не уявляю. Коли я прийшла працювати на телебачення, вона вже тоді була таким режисером, на яких рівняються, думка таких людей важлива для мене була завжди. Модна, сучасна, завжди, як кажуть, у строю», – поділилася враженнями про режисера телеведуча Лариса Липкань.

«Я б у Тані виділив ніжність, уміння обходити гострі кути, вона дуже хороший режисер. Познайомились із нею ми давно, вона зробила про нас, тоді молодих митців, дуже провокаційну передачу. Із тих пір минуло років 25. Але досі пригадую, як фахового вона працювала вже тоді, – наголосив художник Владислав Габда.

Справді, Тетяна Ардо – людина Муза для багатьох, приклад енергійності і творчої невичерпності. Працювати починає вона  зі світанку, коли на подвір’ї лише починає виднітись. Тоді, прокинувшись, вмикає ранковий ефір. І так – до самого вечора. Рідні вже давно звикли, що вона багато часу проводить на роботі.

Тож і не дивно, що розділити цікаву і надзвичайно яскраву подію, яка проходила у формі живих діалогів, прийшли передусім ті, хто шанує її найбільше. Тож вечір пройшов надзвичайно колоритно і душевно.

Голова Редакційної Ради газети «Неділя Закарпатські новини» Михайло Носа подякував Тетяні Ардо за творчу діяльність, побажав подальших успіхів та наголосив, що подібні проекти газета втілюватиме в життя й надалі.

«В Ужгороді є дуже багато цікавих та унікальних людей, які стали успішними завдячуючи наполегливій роботі над собою. Тож будемо й надалі знайомити з ними закарпатців, адже вони можуть багатьох надихнути, стати прикладом для вдосконалення, просто поділитися секретами власного успіху.  Ми підтримували і будемо завжди підтримувати таланти, показуючи, що вони варті уваги і ними повинен пишатися наш край. Попереду у нас ще багато неймовірно цікавих проектів і ми маємо чим приємно вразити закарпатців», – каже він.

Нагадаємо, що у рамках святкування свого 15-річчя газета вже провела  літературний перфоманс Тетяни П’янкової та Василя Кузана «Плач тихіше», презентувала в Ужгороді та Мукачеві виставу «Лайкнутий» за участі відомого київського актора, заслуженого артиста України Юрія Дяка, авторські вечори Василя Кузана та Андрія Любки, сольний концерт харизматичного, запального та надзвичайно романтичного артиста Романа Скорпіона у драмтеатрі, бенефіс заслуженої артистки України, акторки обласного музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв Наталії Засухіної. А 2 червня у «Совиному гнізді» пройшла персональна виставка заслуженого діяча мистецтв України, театрального художника Емми Зайцевої,

zakarpatpost.net