Вдома краще: для старших за 40 відкриваються нові можливості з працевлаштування

Для українців старше 40 відкриваються нові можливості з працевлаштування. Роботодавці шукають фахівців з великим досвідом.

Знаходьте роботу через газету «Робота та навчання»

Те, що вдома – краще, знає Алла Карнаух. Вона – старший комірник на заводі: обслуговує цехи, контролює постачання фарби, лаків, ґрунтовки. Син працює водієм автонавантажувача на цьому ж заводі, пише Сегодня.

Хороша пенсія, ніби, підвищена пенсія. Забезпечена старість. Я – патріот своєї країни. В своїй країні, в своїй державі треба працювати, піднімати економіку”, – говорить Алла Карнаух, старший комірник заводу “Запоріжсталь”.

Що в 45 життя можна круто змінити на краще, не з чуток знає Віктор Котович. 30 років він пропрацював у шахті підземним електрослюсарем. Але дружині запропонували роботу в Запоріжжі – переїхали. Влаштувався за фахом на металургійний завод.

Стабільна заробітна плата, гідна, своєчасна виплата. Пільгові путівки оздоровчі, медичне обслуговування, умови роботи звичайно дуже хороші”, – розповідає Віктор Котович, електрослюсар заводу “Запоріжсталь”.

Якщо років 10 тому роботу після 45 в Україні знайти було складно, то зараз роботодавці охоче беруть досвідченого співробітника.

Категорія старше 45 років відрізняється значним досвідом, це важливо, вони мають достатню ще продуктивність роботи. Основні професії, які ми можемо запропонувати претендентам цієї категорії: машиніст крана металургійного виробництва, помічник машиніста тепловоза, слюсар-ремонтник, електромонтер, електро-газозварник”, – розповідає Сергій Койпиш, начальник управління підбору, комплектування та розвитку персоналу комбінату “Запоріжсталь”.

Робота є. Трудова міграція зіграла свою роль: частина робочих поїхала на заробітки, а тим, які залишилися – пощастило – всі кращі місця з високими зарплатами залишилися за ними. Вибір є. Головне бажання і розуміння, що вдома – краще.

Нагадаємо, що як розповіли у закарпатській спеціалізованій газеті «Робота та навчання», зараз роботодавці активно шукають швачок, офіціантів, покоївок, посудомийок, працівників готелів, електриків, механіків, різноробочих на заводи.

Також затребувані кухарі, торгові агенти , вантажники, продавці.

Крім того, з настанням весни все частіше шукають будівельників. Загалом оголошень, що стосуються ремонтів житла дуже багато.

Такі спеціалісти потрібні як у межах області, так і в інші куточки держави та за кордоном.

zakarpatpost.net