Нині – найтриваліше за століття місячне затемнення. Як пережити, що робити?

Прийдешнє місячне затемнення через ретроградний Марс може спонукати людей до агресії, тому будьте обережними.

В ніч проти 28 липня на землян чекає унікальне місячне затемнення, адже воно збігається з так званою повнею Марса, коли Червона планета опиниться приблизно на тій самій лінії, що і Сонце та Земля, повідомляє ТСН.

Підсилить цю конфігурацію і те, що Марс цієї ночі наблизиться до Землі на мінімальну відстань — помилуватися планетою можна буде навіть без телескопа, бо тоді вона стане третьою за яскравістю точкою на небосхилі після Місяця та Венери.

Повне місячне затемнення традиційно характеризується засиллям червоного відтінку, якого набуває супутник Землі, тому його ще називають “кривавим Місяцем”. Таке поєднання востаннє фіксували аж у 1830 році. До того ж це місячне затемнення стане найтривалішим за останні сто років, адже воно відбуватиметься протягом майже двох годин — із 22:30 до 00:14 за Києвом.

Місячне затемнення 27 липня зможуть спостерігати жителі східної півкулі, в тому числі і України. Українці зможуть побачити затемнення якраз під час сходу Місяця.

То як пережити найтриваліше місячне затемнення століття та інший “фейєрверк” космічних подій?

Передусім знайдіть час для аналізу власних дій, планів, бажань та загалом життя. Вплив затемнення традиційно відчуватиметься за три доби до самої “кривавої повні” (а саме такою буде повня проти 28 липня) — тобто, від вівторка, 24 липня, сила місячного затемнення вже справлятиме свій вплив на землян, і триватиме це аж до 30 липня включно.

Під час затемнення не виключені нервові зриви та конфлікти, бо ж маємо “атаку” войовничого Марса, тож краще відкласти всі зустрічі та усамітнитися. Чим далі від вас людина, тим обережніше у цей період треба поводитися, навіть у громадських місцях та в соціальних мережах: необережні слова можуть використати проти вас. У любовних стосунках намагайтеся не “закипіти”, як би — на вашу думку — партнер не намагався вивести вас із рівноваги. Пам’ятайте про те, що на нього, як і на вас, може впливати затемнення.

 zakarpatpost.net