Закарпатець замахнувся на гостя косою, а той зарубав його сокирою

П’яні «лицарські поєдинки» часто закінчуються трагедіями

Іноді гості можуть бути небезпечними, особливо коли мова йде про алкоголь.  Напідпитку люди стають некерованими і  починають конфліктувати, а відтак –  з’ясовувати стосунки за допомогою сили.

Саме так закінчилося застілля у селі Присліп Міжгірського району, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Трагедія трапилася 19 березня. Тоді до 47-річного односельця завітав його 32-річний знайомий.

Зранку чоловіки зайнялись нібито благородною справою – пішли до Міжгір’я здавати кров. Але цю подію потім вирішили відзначити, звісно ж розпиванням алкоголю. Дивує, як люди, які вживають спиртне, взагалі можуть бути донорами, чому їх допускають до здавання крові, а потім ту кров вводять знесиленим хворим людям, які сподіваються на порятунок.  Такий факт просто шокує!

Тож і не дивно, що спільна гулянка закінчилася між чоловіками сваркою.

На судовому засіданні вбивця пояснив:

«Того дня я разом із потерпілим та іншими односельцями був у Міжгір’ї в лікарні. Там ми здавали кров. Після цього ми з ним разом  протягом дня вживали алкогольні напої спочатку в смт Міжгір’я, а потім в с. Присліп. Гостина була в будинку Василя (імена з етичних міркувань замінено). Під час застілля між нами виникла сварка. У запалі Василь схопив до рук сокиру і почав мені погрожувати. Та я вихопив її з його рук і поставив біля ліжка. Після цього він вийшов на подвір’я і повернувся в руках із косою. Нею він також мені погрожував. Тож я схопив сокиру і замахнувся на нього».

Відтак Дмитро вже не пам’ятав себе і, за його словами, навіть не тямив, що робить. Сокирою він почав гамселити господаря і наніс йому декілька ударів по голові та тулубу, від яких Василь впав на підлогу.

Побачивши це, він витягнув його на вулицю, де намагався за допомогою снігу його привести до тями, однак чоловік не дихав… Тож Дмитро  залишив його на вулиці, а сам зайшов у будинок і ліг відпочивати .

Там нещасного і знайшла його сестра. Вона ж і зателефонувала до правоохоронців.

«З повідомленням про виявлене тіло свого брата до поліції звернулася 49-річна мешканка села Присліп. Жінка прийшла до свого самотнього родича додому і знайшла його мертвим. На фоні раптово виниклих неприязних стосунків між власником будинку та його гостем, трапився конфлікт. У ході сварки останній схопив до рук сокиру та умисно кілька разів вдарив господаря по різних ділянках тіла та голови. Травми, отримані потерпілим, виявилися несумісні з життям, він загинув на місці інциденту. Фігуранта оперативно розшукали», – повідомили у відділі комунікації Закарпатської поліції.

Жінка ж пояснила, що вранці після вбивства близько 9 год 30 хв їй передзвонив чоловік  і сповістив тривожну звістку, що її брат помер. Почувши про це, вона одразу ж помчала до Василя. По дорозі зустріла Дмитра, який був настільки п’яним, що здавався неадекватним. На запитання Марії, що трапилось, він відповів, що йшов до її брата, щоб похмелитись, і виявив його мертвим на вулиці. Підійшовши до будинку, вона побачила, що Василь справді мертвий і лежить на подвір’ї у калюжі крові.  Вона негайно викликала «Швидку» та поліцію.

Під час судового засідання молодик у всьому каявся, запевняв, що про трагедію йому навіть важко говорити, розповів, що наніс односельцю близько 9 ударів сокирою.

Отже, закарпатця визнано винним у навмисному вбивстві і засуджено до семи років позбавлення волі.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net