Затриману закарпатцям пенсію обіцяють виплатити до кінця тижня

В органи Пенсійного фонду області звертаються пенсіонери, які наразі ще не отримали липневу пенсію.

За інформацією прес-служби Закарпатської ОДА, ситуацію з цього приводу прокоментувала  начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек:

– Дійсно, в другій половині липня виникла затримка із виплатою пенсій. Хочу підкреслити, що така ситуація склалася не тільки в Закарпатті, а по всій Україні і пов’язана вона з технічними причинами – на рівні держави виник касовий розрив в надходженні єдиного соціального внеску, адміністрування якого здійснюють органи державної фіскальної служби. Просимо вибачення в пенсіонерів за затримку у виплаті їхніх пенсій.

На сьогодні поштові відділення профінансовані в повному обсязі (включно по 25 липня), а банківські установи – по 22 липня. До 27 липня буде завершено фінансування пенсій з 23 по 25 липня, які виплачуються через банківські установи. З боку органів Пенсійного фонду області жодної затримки не було – всі кошти, які надходять в Пенсійний фонд, одразу спрямовуються на виплату пенсій, – повідомляють в Головному управлінні  Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

zakarpatpost.net