Чи причетний син Луценка до експорту закарпатського лісу

Відомий український сайт під час журналістського розслідування з’ясував цікаві деталі щодо експорту до країн ЄС деревини і оприлюднив звернення до Генерального прокурора України.

Шановний Юріє Віталійовичу Луценко!

У ході журналістського розслідування OBOZREVATEL стало відомо, що ваш син має відношення до компаній, пов’язаних із експортом лісу. Йдеться про ТОВ “ВЕАР” і “ГРАНДВУД ГРУП”, одним із кінцевих бенефіціарних власників яких, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, є Луценко Олександр Юрійович.

Просимо вас підтвердити або спростувати цю інформацію, а також відповісти на запитання – чи займається ваш син експортом лісу? Якщо так, то що саме він вивозить за кордон – дрова, ліс-кругляк чи пиломатеріали? Просимо також повідомити товарну номенклатуру експорту, враховуючи, що під виглядом паливної деревини з України часто експортують якісну лісопродукцію.

3 липня Верховна Рада ухвалила закон №5495 Олега Ляшка про криміналізацію контрабанди лісу. Блок Петра Порошенка віддав за нього 82 голоси, проте ваша дружина Ірина Луценко, представник президента у парламенті і член фракції, за цей важливий закон не голосувала. Можете пояснити, чому?

Озвучені вище запитання є особливо актуальними у світлі останніх заяв Департаменту кримінальних розслідувань Служби внутрішніх доходів США, який запропонував Україні допомогу у боротьбі з високопоставленими чиновниками, пов’язаними з контрабандою.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко ветував закон про введення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу.

zakarpatpost.net