Погода на Закарпатті на сьогодні, 29 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепла погода, але місцями очікується дощ, навіть грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +20, удень – +29 градусів. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня й небо вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Усю другу половину дня йтиме дрібний дощ.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +18, удень – +28 градусів. Небо у Хусті цього дня буде ясним недовго, вже вдень воно затягнеться хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Удень очікується дощ. Ввечері він повинен послабшати.

У Воловці – +16 уночі і  +23 градуси удень. Ранок у Воловці буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Удень очікується дощ із грозою, ввечері – дрібний дощ.

У Сваляві – +16 уночі і  +26 градусів удень. Ясною погодою нас цей день не порадує – хмари у Сваляві закриють небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Удень і ввечері йтиме дощ, який поступово слабшатиме.

У Тячеві нічна температура становитиме +17, денна – +28 градусів. У Тячеві хмари вранці розсіються та більше в цей день на небі не з’являться. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +20, денна – +29. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня й небо у Перечині вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Усю другу половину дня йтиме дрібний дощ.

У Великому Березному – вночі +15, удень – +26 градусів. У Великому Березному хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Дощ із грозою, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дрібний дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +19, удень – +30. Ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Міжгір’ї – уночі  +15, вдень – +24 градуси. Ясною погодою нас цей день не порадує – хмари у Міжгір’ї закриють небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. На зміну дощу із грозами, який розпочнеться після обіду, ввечері прийде дрібний дощ.

У Рахові буде уночі +14, вдень температура підніметься до +21 градуси. Весь день у Рахові буде хмарним. Уночі очікується дощ. Вранці – без опадів. Удень йтиме дощ із грозою, який ввечері зміниться дрібним дощем.

29 липня відзначається день священномученика Афіногена, єпископа Підахвійського. З цього дня ночі стають холоднішими, спека спадає. У минулі часи помітили, якщо верес зацвів, значить липень уступає місце серпню. Також народ примітив, що на Афіногена пташки задумуються (замовкають).

Народні прикмети на 29 липня

  1. Дощовий день – урожай буде хорошим
  2. Густий туман – грибний рік буде
  3. Польові миші їдять 29 липня посіви – буде довга і морозна зима
  4. Бадилля у моркви поникла – буде дощ
  5. Йде дощ – чекай доброго врожаю хліба

zakarpatpost.net