Кум Путіна Медведчук мітить у крісло спікера

Тоді нас чекає “мир” з Росією, який настане після плавної капітуляції

Перший “чорний лебідь” виборчих перегонів “прилетів” цими вихідними. Віктор Медведчук офіційно повернувся в публічну політику, заявивши про вступ до партії Рабіновича “За життя”, пише Gazeta.ua.

Цим Москва:

1. Чітко показала свого фаворита на спарений виборчий 2019 рік.

2. Показово продемонструвала електорату сходу та півдня України, який втомився від війни, з якою політичною силою вона вестиме переговори в подальшому для досягнення миру на Донбасі та відновлення стосунків з Російською Федерацією (нагадаю, що понад 20% електорату сходу та півдня України прагнуть саме цього, незважаючи на те, що Росія окупувала Крим і розв’язала війну на Донбасі).

3. Натякає Бойку, Льовочкіну і компанії, під якого “єдиного кандидата” треба об’єднуватися, якщо вони і надалі хочуть мати ділові та дружні відносини з Росією.

4. Продемонструвала, що вона вирішуватиме ситуацію на Донбасі не у військовий, а у політичний спосіб.

Росія продовжує довіряти в Україні виключно одному політику – Віктору Медведчуку

І найголовніше. Цей крок показав, що Росія продовжує довіряти в Україні виключно одному політику – Віктору Медведчуку. Саме тому Москва дала йому команду після 14-річної паузи повертатися у публічну політику, де він виступатиме гарантом інтересів Росії.

Реалізувати цей план можливо виключно за умови, що він пройде до парламенту на чолі партії, яка набере не менше 20% голосів. Партія “За життя”, яка наразі має підтримку на рівні 8-10%, здатна це зробити, за умови об’єднання навколо неї всіх проросійських сил, та використовуючи медіа ресурси Інтеру, NewsOne та інших пропагандистських каналів. Така політична сила, може претендувати на підтримку не менше ніж 20% голосів у наступному парламенті в багатонаціональному виборчому окрузі та виграшу більшості мажоритарних округів на Сході та Півдні країни.

Медведчук на чолі такої потужної фракції, і з великою імовірністю переможця виборчих перегонів, буде претендувати на одну з ключових позицій в українській публічній політиці – спікер парламенту.

Посада спікера важлива тому, що за Конституцією саме спікер є другою політичною особою в державі після президента. Має розширені повноваження на період війни, надзвичайного стану. Не варто забувати, що саме спікер стає в.о. президента у разі якщо перша особа держави піде з посади достроково. Отже, може збутися давня мрія “необираємого Медведчука” – стати президентом України.

Може збутися давня мрія “необираємого Медведчука” – стати президентом України

Водночас, наявність потужної фракції в орієнтовно 150-180 депутатів дасть можливість Росії безпосередньо впливати на внутрішній та зовнішній курс України, блокуючи будь-які євроатлантичні прагнення набагато краще, ніж війна на Донбасі. Тоді нас дійсно очікує “мир” з Росією, який настане після плавної капітуляції по ключових питаннях Донбасу та Криму. Але це буде мир, не на умовах України, а на умовах Росії. При мовчазній згоді наших західних партнерів.

Запущений на вихідних сценарій, це вже не дзвіночок постреволюційній “владі” та “проукраїнській опозиції”. Це серйозний “дзвін”, який за рік, з високою імовірністю, буде дзвонити по країні в цілому.

Віктор Таран

zakarpatpost.net