Українські заробітчани скупили найбільше квартир в одній з країн ЄС

У Польщі в 2017-му українські трудові мігранти вже третій рік поспіль встановили рекорд з придбання найбільшої площі житлових приміщень.

Як пише Обозреватель з посиланням на Dziennik, мова йде про рейтинг придбання житла в країні іноземцями.

Загальна площа квартир придбаних українцями склала 70 тис. кв. м, тобто на 16% більше ніж в минулому році, тоді як загальний попит іноземців склав 264 тис. кв. м. (за рік + 6%).

З цього випливає, що українці купили 27% площі, придбаної усіма іноземцями, що на 3% більше в порівнянні з попереднім роком.

Найпопулярнішими були квартири в Варшаві, Кракові та Вроцлаві.

Варто зазначити, що на сьогодні в Польщі працює близько 1 млн українців. Наступні місця серед іноземців займають німці, британці, білоруси і французи.

Нагадаємо, що як раніше повідомляв zakarpatpost.net, в Ужгороді продають квартиру за 5 мільйонів гривень.

За даними газети «Закарпатські оголошення» найдорожчу з однокімнатних квартир біля «Білочки» продають  за 1 мільйон 196  тисяч гривень.

Двокімнатну на Тельмана пропонують придбати за 416 тисяч, на Грушевського – за 576 тисяч, на проспекті Свободи – за 572 тисячі, на Легоцького – за 624 тисячі, двоярусну з видом на річку майже за 5 мільйонів гривень.

Трикімнатну – у районі Боздорського парку – за 754 тисячі гривень, на Лавріщевіа – за 650 тисяч, на Фединця за 2 мільйони 250 тисяч, на Собранецькій – за 2 мільйони 100 тисяч, на Ракоці – за 3 мільйони гривень.

Чотирикімнатну в колишньому будинку обкому можна придбати за 2 мільйони 80 тисяч, на Собранецькій – за 2 мільйони 100 тисяч.

Загалом як розповіли у газеті «Закарпатські оголошення» пропозицій дуже багато і на вартість нерухомості в Ужгороді впливає не лише розташування, але й стан квартири, наявність комунікацій, близькість до зупинок та багато інших чинників.

zakarpatpost.net