Просив 25 тисяч. Голову однієї райдержадміністрацій Закарпаття затримали на хабарі

Чиновник вимагав хабар за укладення договору на поставку планшетів для інклюзивної освіти для хворих на ДЦП дітей

Голову Виноградівської районної держадміністрації 2 серпня затримали на хабарі. Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції, пише rbc.ua.

Зазначено, що чиновник вимагав і отримував хабарі за укладення договорів за бюджетні кошти і подальше їх перерахування за виконані роботи.

“Правоохоронці встановили, що чиновник організував” схему “хабарництва. За укладання договорів на виконання робіт, послуг за бюджетні кошти без відповідного узгодження вимагав та отримував від представників бізнесу неправомірну вигоду”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що голова РДА вимагав 25 тисяч гривень хабара за підписання договору на поставку планшетів для інклюзивної освіти (для хворих на ДЦП дітей) і перерахунок бюджетних коштів згідно з виконаними умовами договору. Засоби чиновник отримував в кілька етапів.

“2 серпня фігуранта затримали під час отримання чергового” траншу “. В автомобілі голови РДА правоохоронці вилучили кошти, отримані ним в якості хабара – 8000 гривень”, – інформують в Нацполіціі.

Також зазначено, що при проведенні слідчо-оперативних заходів було встановлено інші факти отримання ним хабарів за перерахування бюджетних коштів за виконані за договором роботи.

Зараз правоохоронці встановлюють осіб з числа посадових осіб РДА, які також можуть бути задіяні в корупційних схемах.

Глава райдержадміністрації затриманий в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Відкрито кримінальну справу за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

zakarpatpost.net