У затриманого на хабарі голови Виноградівської РДА знайшли угорський паспорт

Про це інформує відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Працівниками Управління захисту економіки в Закарпатській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України спільно із працівниками Департаменту захисту економіки Нацполіції України, а також слідчим відділом з розслідування особливо тяжких злочинів ГСУ НП України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України задокументовано злочинну діяльність та в подальшому в порядку ст. 208 КПК України затримано голову Виноградівської РДА Закарпатської області, який згідно законодавства, будучи головним розпорядником бюджетних коштів Виноградівської РДА, створив схему по систематичному вимаганні та отриманні неправомірної вигоди від приватних підприємців, керівників товариств та приватних підприємств за погодження на укладення договорів на постачання товарів, робіт і послуг, виконання робіт в структурних підрозділах Виноградівської РДА Закарпатської області.

За місцями проживання, роботи та в автомобілі зазначеної особи проведено санкціоновані обшуки та вилучено речові докази. Зокрема, грошові кошти отримані незаконним шляхом, паспорт громадянина України та паспорт громадянина Угорщини, що свідчить про подвійне громадянство останнього.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Досудове розслідування триває.

zakarpatpost.net