Чому закарпатці перетворюються на нарцисів? Думка психолога

Про це у прес-центрі газети газета «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з психологом Яною РЕГОЮ.

Чому люди часто шукають питання як жити, хто я, вдаючись до порад астрологів, психологів, кармологів, а всередину себе при цьому не хочуть зазирнути?

До психологів нерідко приходять такі клієнти, які шукають себе. Часом вони в депресивному стані, занурені в себе, малоконтактні. Адже до спеціаліста людина звертається вже тоді, коли не може знайти відповіді на питання: «Хто я? Що я?» Зараз взагалі пішла тенденція  вивчати себе, робити не так, як хтось каже, а як мені, наприклад, хочеться. Тож клієнти приходять допомогти їм знайти те, що їм хочеться. Працюючи з ними, ми виявляємо багато цікавого.

А егоїстичної тенденції немає останнім часом? Тобто, чи закарпатці не стали слухати лише себе, відкидаючи усі поради інших… часом навіть раціональні?

Якщо говорити про тенденцію сьогодення загалом, то нарцистизму справді дуже багато. Колись були неврози розповсюджені, зараз – це. Тепер усі хочуть бути гарними, показовими, щоб їх усі любили, а насправді те, що всередині, може не співпадати з зовнішніми даними.

zakarpatpost.net