Ужгородський чорно-білий кіт охороняє костел та полюбляє квіти

Газета «Неділя Закарпатські новини» продовжує серію публікацій про чотирилапих ужгородців.

Один із них живе прямо посеред гортензій. Квіткова кішка любить ховатися від сонця серед розквітлих рожевих бутонів. Журналіст zakarpatpost.net останнім часом нерідко бачить чотирилапого біля римо-католицького костелу святого Юрія. Тваринка лежить у затінку і спостерігає за перехожими.

Побожний котик, наче вірна собака, охороняє церкву… напевно, від мишей. Він уважно дивиться за кожним, хто заходить до костелу.

Нещодавно американські вчені довели, що кішки можуть справді любити квіти. Серед чотирилапих є й такі гурмани, що залюбки нюхають рослини і насолоджуються запахом. Деякі з них вони навіть їдять.

Справа в тому, що кішкам необхідна зелень. Причина, через яку тварина може зацікавитись квітами проста – їй не вистачає вітамінів.

Проте, якщо чотирилапий живе у квартирі, варто знати, що серед кімнатних рослин є небезпечні для котів. Наприклад, та ж таки гортензія, або ще філодендрон, диффенбахія, горицвіт, бегонія, крокус і багато інших. Список отруйних для кішок кімнатних рослин досить довгий.

Але серед котів є навіть такі, що замість мишей приносять господиням рослини.

Скажімо, Еллі Хемільтон з Канади у соцмережі розповіла про кішку своєї знайомої, яка навесні і влітку кожен день приносить їй в подарунок квіти. Тваринка така товста, що не може зловити гризунів і птахів, тому радує господиню інакше: вона підбирає в саду зламані квітки і приносить їх у будинок.

Запис мав мільйони лайків та перепоширень.

Тож ужгородський чорно-білий чотирилапий, ймовірно, є одним з таких поціновувачів прекрасного, лише квітами він насолоджуються прямо на стовбурах.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net