Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 7 серпня

День на Закарпатиті був багатим на події.

Ужгородцям набридло жити поміж бруду. Активні мешканці міста влаштовують різноманітні акції за чистоту.

Усе частіше в місті почали вивішувати  плакати, на яких закликають сміттярів захрюкати, і прибирання територій, і різні вивіски біля будинків.

Наразі біля багатоповерхівок ужгородці оголосили війну сусідам, які засмічують прилеглі ділянки.

Із 29 липня по 3 серпня 2018 року у Єрусалимі (Ізраїль) проходили 52-і Міжнародні дитячі ігри, у яких взяли участь понад 1500 юних спортсменів із 30 країн світу. Змагалися у 9 видах спорту: легка атлетика, стрітбол, баскетбол, фехтування, футбол, дзюдо, плавання, теніс та волейбол. Юні ужгородські спортсмени брали участь у чотирьох видах програми: плаванні, дзюдо, тенісі та фехтуванні.

Про це повідомила прес-служба Ужгородської міської ради.

Загалом зі Святої землі ужгородці привезли 4 медалі: срібло – Олександра Лазаренко (фехтування); бронза – команда дівчат із фехтування: Олександра Лазаренко, Анастасія Голич, Олена-Ханна Синиця; бронза – Юрій Поляк (дзюдо – 45 кг); бронза – Роман-Андрій Міцода (дзюдо – +81 кг). Слід зазначити, що у Романа Міцоди це вже друга бронзова медаль Міжнародних дитячих ігор: у 2017 році у литовському Каунасі він також виборов бронзову нагороду. Юні дзюдоїсти Андрій Мілюченко (73 кг), Станіслав Грицик (60 кг) та Аліна Баран (57 кг), на жаль, вибули з боротьби за крок до медалей і посіли п’яті місця. Тетяна Дичка у змаганнях з тенісу програла за вихід у вісімку найкращих тенісисток у впертому надважкому трьохсетовому поєдинку Ганг Ен-Ці з Тайпею, яка у підсумку стала срібною призеркою змагань. Артем Джурджа також закінчив змагання на стадії виходу до ¼ фіналу, програвши ізраїльському спортсмену. Плавці Богдан Мушка та Василь Терпак у фіналі Б на 50 м вільним стилем вибороли 3 та 5 місце відповідно. Інші учасники з плавання – Еріка Дюгованець, Софія Коваль, Ольга Сойма не змогли пройти далі попередніх запливів.

Улюблена фотозона ужгородців та туристів постійно опиняється у центрі уваги, на жаль, з негативного боку. Хоча там дуже люблять фотографуватися як місцеві, так і гості, але знак все одно нещадно трощать.

При цьому винних ніхто не знаходить і не карає, хоча камери спостереження поблизу є, та й навіть якщо вони дають неякісне зображення, можна купити і встановити інші, адже проблема не вирішується вже майже рік.

Пухнастий чотирилапий із Перечина – унікальний собака.

Німецька вівчарка  має особливий дар – вміє знаходити білі гриби, займається обливанням водою та любить їсти сирі овочі та фрукти, пише газета «Неділя Закарпатські новини». Усе почалося, коли Бархану було сім місяців. Тоді господиня вирушили з ним у ліс по гриби. Собака бігав, підстрибував, радів свободі та нагоді добре вивчити невідомий досі світ. Він роздивлявся квіти, дерева та кущі, уважно вивчав гори.

Раптом хазяйка чотирилапого знайшла гриб. Бархан підійшов, обнюхав його і помчав далі. Але за кілька кроків зупинився, знову щось обнюхав, сів і почав чекати ґаздиню.

«Я не розуміла, в чому справа, та коли наблизилася до собаки, помітила купу білих грибів. Невдовзі все повторилося. Такого чудового грибаря я ще не мала», – розповіла Світлана.

Закарпаття природа нагородила помірно теплим кліматом та унікальною природою. На території області можуть рости такі рослини, яких немає в жодному куточку України. Тож логічно, що в нас мав би бути справжній Едем. Особливо зараз, влітку. Ужгород мав би буяти квітами на кожному кроці. Адже є чимало дуже гарних багаторічних рослин, які щільно заповнюють собою площу і мають надзвичайно привабливий вигляд, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Проте, на жаль, далеко не всі закарпатські міста можуть похвалитися вишуканим ландшафтним дизайном та професійним озелененням. Не вистачає грошей, у державі війна, економічна криза, у нас немає нормальних доріг. Так. Але все це лише відмовки, бо, бажаючи залучити великі туристичні потоки, ми маємо думати про родзинки, а саме рослинність може стати однією з них.

Тож газета «Неділя Закарпатські новини» здійснила екскурсію у кілька закарпатських міст, аби з’ясувати, чи дійсно у нас використовується природний потенціал і наскільки  гарно у квітковому плані виглядають наші населені пункти.

Коли ідеш ужгородською вулицею, публіка просто кидається тобі в очі. Під ноги теж, але в очі частіше. Не встигаєш увертатися. Тож ходиш вічно з підбитим оком і зраненою душею. Люди у нас дуже різні, але кожна людина – золото. А от коли вони збираються разом – це щось страшне. Тому фестивалі, базари, мітинги, різні народні гуляння – джерела проблемної енергетики. Із натовпу завжди видираєшся пом’ятим, зі стійкою огидою до себе і довкілля. Просто фізично відчуваєш численні проблеми, якими переймаються оточуючі, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

В Іршавському районі цього року розпочався середній поточний ремонт обласної автомобільної дороги «Довге – Іршава». Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

– Загальна протяжність дороги – 21,7 км, її ввели в експлуатацію в 1958 році, і востаннє капітально ремонтували 40 років тому, – наголошує Геннадій Москаль. – Потім тут щокілька років проводили ямковий ремонт, який вирішував проблему на рік чи два, після чого дорожнє покриття знову руйнувалося.

До останнього часу це була одна з найгірших обласних доріг Закарпаття, рівень ямковості в неї сягав 75 відсотків. Зараз на найбільш критичних ділянках прокладено суцільний асфальт, ремонт проводився за кошти Дорожнього фонду та Державного фонду регіонального розвитку.

zakarpatpost.net