АНОНС. Ужгородський шоколатьє про свій солодкий рай

Валентин Штефаньо про наполегливість, як ділитися щастям, та про те, що гарні оцінки в школі не завжди приводять до успіху в житті

Газета «Неділя Закарпатські новини» започатковує нову рубрику «Я#успіх», де будемо знайомити закарпатців із людьми, які досягли в житті успіху і можуть поділитися досвідом, які здатні надихати інших, вміють долати труднощі і втілювати в життя вражаючі ідеї.

Починаємо серію публікацій із розповіді про відомого кондитера Валентина Штефаньо.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Уже 8 років Ужгород уявити без торту «Ужгород» практично неможливо.  Це бренд, відомий не тільки закарпатцям, але кожному, хто хоча б раз побував у нашому краї або скуштував кондитерський шедевр, привезений зі столиці Закарпаття рідними, друзями, знайомими. І автором цього дива є ужгородець Валентин Штефаньо, який придумав разом із сестрою Валентиною унікальний рецепт, завдяки якому і народився торт.

Мрію виношував із трьох років

Із Валентином ми знайомі давно. Раніше він розповідав про себе багато цікавого, ділився знаннями, досвідом,  мріями. Тож цього разу, попередньо домовившись по телефону, зустрічаємось у його кондитерському домі Valentin & Valentina Shtefanyo.

Здавалося б, людина, ім’я якої у стількох на вустах, повинна бути «понтовою», адже пишатись дійсно має чим. Але Валентин скромно сидів на лавиці перед закладом і пив ароматну каву. Біля нього лежав ранець, у руці був телефон.  Тим часом до закладу увійшла група туристів. Вони подивились і пройшли повз нього, навіть гадки не маючи, хто це.

А далі почалося найцікавіше. На пропозицію зробити кілька фотографій Валентин відразу погодився, але пішов переодягнутись. Коли ми почали фотосесію, туристи, які вже встигли купити торт «Ужгород», аж відкрили роти. Лише тоді вони зрозуміли, що перед ними – сам автор однієї з родзинок столиці Закарпаття. Наввипередки четверо жінок почали і собі фотографувати кондитера разом з персоналом. Вони дуже раділи, що їм поталанило побачити майстра на власні очі.

А ми почали розмову з того, чому Валентин вирішив робити тістечка, чому пристрасть до кондитерського мистецтва виявилася у них із Валентиною в обох і як вдалося дитячу мрію зробити реальністю.

Із чого народилася шоколадна мрія? Які зі шкільних дисциплін стали у пригоді в дорослому житті валентину? Чому, на думку відомого ужгородця, щастям  треба ділитися?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 10 серпня.

zakarpatpost.net