Чи впливає закарпатська кухня на зайву вагу і як із цим боротися. Поради дієтолога

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповіла дієтолог Альона НЕКРАХА.

Зайва вага – проблема багатьох закарпатців. Що можете сказати про традиційну місцеву кухню? Чи сприяє вона ожирінню. Чи здоровими є більшість закарпатських страв?

Хоч закарпатська кухня дуже смачна, ми виросли на цьому, але основою страв є червоне м’ясо – свинина, яка сама по собі не є здоровою і дуже жирна, а також багато смаженого. Без цього не обходяться місцеві свята.

Проте таку їжу дійсно бажано вживати лише на свята, а не щодня. Принаймні потрібно хоча б замінювати шкідливі інгредієнти на більш корисні. Тобто, будь-яку страву можна зробити з дуже шкідливої дуже корисною, якщо постаратися і сильно захотіти.

Як відображається на шкірі швидке схуднення і що робити?

Швидке та неправильне схуднення завжди дуже негативно відображається на шкірі. Вона може стати надто сухою, тонкою, особливо якщо йдеться про моно-дієту. І, звісно, якщо в раціоні не вистачає вітамінів та мінералів, шкіра ще й обвисати може. Я взагалі – противник дієт,  виступаю за правильне харчування, як спосіб життя. Тобто, якщо людина все робить правильно, якщо в раціоні присутні й білки, й жири, і вуглеводи, проблем не буде. Але, знову ж таки, про чудодійні пігулки потрібно забути. Їх не існує! Схуднути швидко не є правильно. Усе повинно відбуватися поступово.

zakarpatpost.net