Погода у Закарпатті на сьогодні, 10 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепла сонячна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +20, удень – +32 градуси. Вранці розпогодиться, досвіткові хмари зникнуть та до кінця дня більше не з’являться. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +16, удень – +31 градус. Вранці небо буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Воловці – +14 уночі і  +27 градусів удень. Увесь день у Воловці небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

У Сваляві – +16 уночі і  +28 градусів удень. Увесь день у Сваляві утримається ясна погода. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +17, денна – +31 градус. У Тячеві ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +20, денна – +32. Увесь день у Перечині утримається ясна погода. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +18, удень – +29 градусів. Увесь день у Великому Березному небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +19, удень – +33. Погожий день прийде на зміну похмурому ранку, і безхмарна погода протримається до кінця дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +14, вдень – +27 градусів. Увесь день у Міжгір’ї небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

У Рахові буде уночі +12, вдень температура підніметься до +23 градусів. Увесь день у Рахові утримається ясна погода. Без опадів.

10 серпня вшановується пам’ять Прохора, Никанора, Тимона і Пармена дияконів. У цей час викопують цибульки тюльпанів. У давнину помітили, що сильне мерехтіння зірок на сході сонця передвіщає дощ через два-три дні.

Народні прикмети на 10 серпня

  1. Кажуть: «У день Прохора і Пармени не варто затівати обмін»
  2. Йде дощ без вітру – чекай затяжної негоди
  3. Рясна роса вранці 10 серпня – буде сонячний день
  4. Хмари пливуть високо – прикмета того, що буде суха і ясна погода.

zakarpatpost.net