Закарпатець п’ять разів обікрав один і той же будинок

А поцуплене збував постійним клієнтам

Нахабність окремих злодіїв просто вражає. Треба ж бути до такої міри сміливим, аби п’ять разів обікрасти одну й ту ж саму людину, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Кажуть, що злодії повертаються на місце злочину. Можливо й так… але ж не стільки разів!

Випадок трапився у селі Оноківці Ужгородського району. Місцевий молодик дізнався, що протягом певного часу господаря не буде, тож вирішив у його дачному будинку добряче похазяйнувати.

Цікаво, що всі поцуплені речі йому відразу ж вдавалося продати, значить – замовника мав заздалегідь. Однак у судовій справі про це не йдеться.

Отже, у вересні минулого року близько 18 години закарпатець спокійнісінько заліз у хату і почав уважно роздивлятися, що можна звідти прихопити з собою.

Першою річчю, яку він забрав, був холодильник  Indesit. Як він тягнув його до себе, що цього ніхто не бачив, – невідомо. Однак того ж дня продав побутовий прилад за 1800 грн.

За день він уже повернувся у добре знайоме обійстя, аби винести звідти й інші, заздалегідь облюбовані речі. Тож того разу молодик  прихопив дзеркало з металічною рамкою та металевий вішак. На подив, одразу ж продав усе за 500 гривень, що утричі дешевше за справжню вартість.

А вже за годину знову повернувся,  аби винести з будинку підставку для взуття та металеву вазу. Речі він також негайно збув за 400 гривень.

Чомусь і ці крадіжки також ніхто не помітив, хоч хазяйнував злодій посеред білого дня.

О 18 годині молодик знову завітав до дачника. Цього разу прийшов за кондиціонером, за який господар заплатив майже 30 тисяч гривень.  Але продав його закарпатець дешево – всього за 2500, причому  – негайно.

Вп’яте до хати, яка здавалася знахабнілому крадію чимось схожим на скатерть-самобранку, де завжди є чим поживитися, він навідався через тиждень. Напевно, надійшло нове замовлення, адже вкрадений холодильник  Samsung так само продав того ж дня – за 3 800 грн.

Загалом сума завданої шкоди хазяїну склала майже 45 тисяч гривень.

Коли ґазда виявив,  що за час його відсутності хата повністю спорожніла від знайомих речей та побутової техніки, жахнувся. Побачити будинок у такому вигляді він аж ніяк не очікував. Тож звернувся до поліції. Злодія знайшли швидко, йому довелося постати перед судом.

Проте вирок виявився аж надто лояльним. За цілу серію крадіжок він отримав усього два роки умовного покарання.

Анна ЗУСКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net