АНОНС. Оленко! Та бійся Бога. Вона втратила 20-річного сина А чоловік нещодавно помер від інфаркту

У мене є подруга, яку я дуже люблю. Ну так, люблю, як це радять сучасні психологи. Незважаючи на все, приймати людину такою, якою вона є насправді, а не такою, якою ти собі її чомусь уявляв. Адже в такому разі вона ніколи б не виправдала твоїх сподівань, написала у газету «Неділя Закарпатські новини» постійна читачка.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Але мені Оленку дуже і дуже жаль. Вона не розуміє, що пропускає найкращі миті свого життя. Але ще частіше – просто відштовхує від себе все найкраще. Та й до мене вона ставиться не дуже приємно. Все життя вважала себе обділеною, а когось – надто несправедливо обдарованим життям.

Її сестра Марія працює на трьох роботах. І це у 60 років. Вона і банк прибирає до обіду. Після обіду біжить доглядати стареньку, за що їй теж платять якісь копійки. Олена з цього приводу  дуже сердиться. Бо ж що таке може бути, щоб в її сестри було стільки сил, щоб заробити стільки грошей. А от свою сусідку, навпаки, – вважає лінивою. Бо ж чому вона сидить собі, як цариця на троні, якщо не має грошей. Адже могла б кудись податися і заробити собі якусь копійчину.

Ще іншу вона ненавидить за те, що живе сама. Тому їй не треба витрачатися на дітей та дбати про чоловіка.

– Оленко! – кричу я. – Та бійся Бога. Вона втратила 20-річного сина. Чоловік нещодавно помер від інфаркту. Хіба ти і собі такої долі бажаєш? Та хіба ж вона мріяла про таку долю, щоб на старості жити в самотині? Вона замовкає. Розуміє, що  сказала дурницю.  Але вже через кілька хвилин вона починає обговорювати свою колегу. Та  лягла в лікарню. А вона, бач, не має на це часу, хоч їй і все тіло ломить.

Оленка заздрить усім на світі –  і живим, і мертвим, і ненародженим.  І мені вона закидає деколи всілякі речі.  Чому я дуже рано встаю і готую їсти для дочки та зятя. Вони ж могли б самі постаратися для себе. Але ж я знаю, що вони їдуть в інше місто – на завод. Будуть там працювати по 12 годин. Хіба мені важко приготувати їм сніданок та бутерброди в дорогу?

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 10 серпня.

zakarpatpost.net