Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 13 серпня

День на Закарпатті був багатим на події.

За процесуального керівництва Тячівської місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, щодо зловживання владою або службовим становищем посадовими особами однієї з сільських рад Тячівщини, які незаконно роздали у приватну власність 18 земельних ділянок.

Як повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області, йдеться про землі, що належать належать до земель транспорту і зв’язку та які перебувають у постійному користуванні ПАТ «Українська залізниця» Регіональної філії «Львівська залізниця».

Більше 50% тих, хто звертається до центру зайнятості – це люди з вищою освітою.

Ринок праці в Україні перебуває в постійному русі, переживаючи як злети, так і падіння. Довгий час вважалося, що він знаходиться в серйозній кризі, але зараз, на думку експертів, ситуація починає стабілізуватися. Сайт “Сегодня” розповідає про головні тенденції, які склалися на ринку праці в цьому році.

Ринок праці стабілізується, але багато хто досі працює в тіні

Дані говорять про поступову стабілізацію ринку праці в країні. Так, в першому кварталі цього року знизився рівень безробіття, склавши 9,7%, замість 9,9% кварталом раніше. Безробітними зараз в Україні залишається близько 1,7 млн громадян, але цей показник не дуже відрізняється від європейських цифр. Наприклад, згідно з розрахунками Міжнародної організації праці, безробіття в країнах ЄС становить 7,4%.

Випадок трапився на Берегівщині. Ласий до сексуальних утіх молодик кілька разів схилив до любощів неповнолітню дівчину, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Що відбувалося насправді, відомо тільки цим двом, адже свою вину хлопець заперечував і на суді запевняв, що сама закарпатка проти близькості не заперечувала.

За словами Вероніки (із етичних міркувань імена у матеріалі замінено), вона познайомилася з Іваном біля церкви. Після цього вони пішли до неї додому, а увечері разом відправились на дискотеку. Під час спілкування в них, за її згоди, 3-4 рази відбувся статевий акт. Тоді їй було лише 13 років. Чи знав Іван про її вік, вона й гадки не мала. Але до поліції звернулась особисто, оскільки дізналася про те, що вагітна, і боялася, що батько змушуватиме її зробити аборт. Заяву писала сама в присутності матері. Тоді вона заявила про зґвалтування, але невдовзі батько помер  і дівчина заявила про те, що все відбувалося добровільно.

Патрульна поліція помітила у Мукачеві п’яного водія і вирішила зупинити його та поспілкуватися з ним. Проте він мав намір уникнути такого діалогу й почав збільшувати швидкість, щоб уникнути розмови.

Та правоохоронці заблокували йому дорогу й таки зупинили машину на вулиці Петефі. На місці водій вчиняв непокору, не хотів пред’явити посвідчення водія.

“Ви нам нічого не казали, щоб ми тут стали, – казав він. – Не займайтеся дурницями. Дамо трохи грошей і їдемо геть”.

А далі взагалі заявив:

“Я – Гройсман Геннадій батькович!”

На прохання пройти у відділок він сказав поліцейському, нехай відео про фіксацію злочину “зб’є собі” в одне місце.

Інцидент закінчився тим, що героя-водія було силою доставлено до поліцейського відділку, де на нього склали відповідні адміністративні документи.

На зупинці «пл. Корятовича» в Ужгороді запрацювало електронне табло прогнозування часу фактичного прибуття автобусів. Завдяки підключенню до власної мережі інтернет також відновлено функціонування електронного табло на автобусній зупинці «Культосвітнє училище». Електронним табло також обладнано автобусну зупинку «готель «Ужгород». Про це повідомила прес-служба Ужгородської міської ради.

У режимі реального часу пасажири можуть бачити на табло відрізок часу, через який автобус прибуде на зупинку, крім того, можна скористатися і безкоштовним Wi-Fi та «зарядкою» для телефону. На зупинках здійснюється цілодобове відеоспостереження.

Озеро Кірпічка – це цілий світ дикої природи, де багата рослинність, де безліч унікальних птахів, а під водою – справжнє царство риб. Тож і не дивно, що тут завжди людно, а довкола водойми майже завжди можна побачити рибалок, пише газета «Неділя Закарпатські новини». Не кожен ловить рибу для того, щоб її з’їсти, є й такі, ким керує спортивний азарт.

Журналіст газети «НЕДІЛЯ Закарпатські новини» й сам побував на такій риболовлі.

В Ужгороді на набережних та в Боздоському парку з’явилося багато тлі. Ці шкідники дуже небезпечні, адже швидко розмножуються і інфікують дерева, куші, трави. Здебільшого це – попелиця. Вона харчується соком рослин і якщо її дуже багато насадження може навіть загинути.

zakarpatpost.net