Нового президента можна зробити за півроку – політтехнолог про вибори. ВІДЕО

успільство стомлене від стресів. Не хоче нового. Це дає Петру Олексійовичу дієві важелі впливу на електорат. Тому Порошенко точно буде в другому турі.

Про це в інтервю журналу Країна розповів футуролог та політтехнолог Андрій Заблоцький.

“Наші вибори не пов’язані з рейтингами. Те, що зараз публікують, – це політтехнологія. Теперішні рейтинги – це маркетингові заміри. Наприклад, кажуть, що якась партія перебуває за прохідним бар’єром. Він у нас зараз – 5 відсотків. А похибка при хорошому дослідженні – 2,5 процента. Якщо ж опитування дешеве, то похибка може бути вдвічі більшою”, – пояснює він.

Управління такою складною державою як Україна – важка штука, вважає експерт.

“Міг би спроектувати нового Макрона (президент Франції. – Gazeta.ua) – як політтехнолог. Взяти ветерана АТО з ім’ям. Зробити його мером міста. Він боротиметься з корупцією. Створить собі позитивну репутацію. Вийде на президентську кампанією й успішно проведе її. Нового президента можна зробити за півроку – за гідного бюджету”, – говорить Андрій Заблоцький.

На його думку, оволодіти всіма і кожним в Україні можна тільки за допомогою терору.

“Країна розрізнена, з усілякими групами впливу й місцевими традиціями.

Спроби Януковича підпорядкувати Україну призвели до соціального вибуху. Ніхто не може йти проти суспільного договору”, – додає політтехнолог.

zakarpatpost.net