Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 15 серпня

День на Закарпатті був багатим на події.

Зараз в Ужгороді проходить облагородження Боздоського парку. Звичайно, аби хоч трохи його привести до ладу, потрібно дуже багато зробити.

Хочеться, звісно, аби він запрацював на повну потужність та перетворився на вражаюче місце для відпочинку ужгородців.

Але до Харківського парку відпочинку, у якому побував журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» і на власні очі побачив як може виглядати парк, нам далеко. Отже, його називають українським Діснейлендом  і він входить до десятки найкращих у світі.

Тому пропонуємо ознайомитись, якими є ньому відпочинкові зони та атракції.

На численні прохання читачів у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» знову побувала ландшафтний дизайнер із Ужгорода Сніжана БОЙКАС.

Якщо хочеться зробити ландшафтний дизайн у саду, де є якість дерева. Що робити з ними і взагалі чи можна навести красу на ділянці з фруктовими насадженнями?

Зараз ми саме будемо працювати над такою ділянкою. У більшості людей перед входом у будинок розташовані гарні клумби. А там – карликові фруктові дерева. Вони дуже розлогі і ніякої краси там немає.

Вирізати дерева господарі не хочуть. Тому будемо думати, що їм цікаве можна запропонувати. Обіграти такий варіант також можна. Біля будинку є ще вільна територія, над якою й працюватимемо, використаємо щось із хвойних насаджень. А під фруктовими буде газон. Під деревами ми ще насипаємо кору. Не раджу засипати площу під насадженнями ні крихтою, ні камінням, бо коли опадає листя, зібрати його важко, а на корі хоча б його не видно. Взагалі якщо раніше різнокольорова мармурна крихта була дуже модною, то тепер ми засипаємо такі ділянки білим річковим каменем, який від бруду і пилу легше почистити, можна помити. Та й віником з нього можна змести все, що наніс вітер. Такий варіант є і практичним, і дуже гарним.

Пожежа виникла в селі Чомонин у Мукачівському районі при проведенні робіт у полі, повідомили в прес-службі Управління ДСНС України у Закрпаття.

Керманич трактора не розгубився і самотужки пробував приборкати вогонь вогнегасником. Але повністю погасити вогонь не зміг, та зателефонував рятувальникам. До місця події крім вогнеборців 17-ї ДПРЧ в місті Мукачеві, приїхали і пожежники села Велика Добронь в Ужгородському районі. Об 11:12 годині пожежа була локалізована, а о 11:36 годині ліквідована.

Вогнем були знищені колеса транспортного засобу, обшивка кабіни і частково пошкоджена кабіна водія, мотор і капот спецтехніки.

Пропозицій із придбання нерухомості в Ужгороді багато. Квартири продають у різних районах міста.

За даними газети «Закарпатські оголошення» найдорожче житло у новобудовах. Але на вартість також впливає кількість кімнат, місце розташування, наявність ремонту, транспортної розв’язки та інші чинники.

Найдорожчими є двоярусна квартира  на 150 квадратних метрів із євроремонтом та меблями у районі Боздоського парку. За неї просять три мільйони гривень. За таку ж ціну продають трикімнатну квартиру на вулиці Ракоці, чеської забудови у середньому стані.

Нацполіція заявила, що у Москаля перешкоджають розслідуванню справи щодо голови Виноградівської РДА.

З огляду на суспільний резонанс та з метою надання громадськості достовірної інформації про розслідування кримінального провадження щодо вимагання та отримання головою Виноградівської РДА неправомірної вигоди Департамент захисту економіки Нацполіції з дозволу Генеральної прокуратури України вважає за необхідне оприлюднити фрагменти розсекречених матеріалів негласних слідчих (розшукових) дій.

Вказані слідчі дії здійснювалися на підставі ухвали слідчого судді у межах розслідування кримінального провадження, яке  5 липня 2018 року було розпочато Головним слідчим управлінням Національної поліції України.

Улюблене місце ужгородців – озеро Кірпічка приваблює у всі пори року. Але зараз, влітку, людей там найбільше. І сходяться до місцевого місця палормництва не лише ті, хто проживає поблизу і не лише ті, хто хоче побачити лебедів.

Зараз біля озера вирує активний відпочинок. Багато хто засмагає, хтось ловить рибу, а хтось купається… разом із лебедями та качками, які стали зовсім ручними і залюбки ділять водойму з людьми.

До пригощань пернаті також давно звикли, тож сміливо підходять, аби забрати їжу. Добре, що в Ужгороді є таке диво хоч і не природи, а людської діяльності, як Кірпічка. Там природа справді унікальна. Там завжди дуже затишно і приємно проводити час.

В Ужгороді багато цікавих і сучасних міні-скульптур. Вони дійсно є родзинкою міста, приваблюють  як місцевих, так і туристів та постійно опиняються у  фотооб’єктивах.

Та поруч із цим, у столиці Закарпаття чимало старих пам’ятників, які зовсім не є естетично привабливими, руйнуються і нікого, крім чиновників, які раз, максимум двічі на рік ідуть до них покладати квіти, не цікавлять.

Добре ще, якщо встановлено ці пам’ятники було в далекому минулому. У такому разі їхній стиль можна виправдати тим, що саме такі умови диктувала радянська влада.

Але ж наразі в місті готуються до встановлення у листопаді нової пам’ятки – жертвам голодоморів.

На місці, де знаходитиметься скульптура, зараз видніється надгробна плита. Як на кладовищі.

zakarpatpost.net