Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 16 серпня

День на Закарпатті був багатим на події.

Пропозицій із придбання нерухомості в Ужгороді багато. Квартири продають у різних районах міста.

За даними газети «Закарпатські оголошення» найдорожче житло у новобудовах. Але на вартість також впливає кількість кімнат, місце розташування, наявність ремонту, транспортної розв’язки та інші чинники.

Наприклад, у новобудові в Новому районі однокімнатну квартиру можна купити за 27 500 $, на вулиці Єньковській просить за 20 тисяч доларів, на вулиці академіка Корольова є пропозиція за 23 тисячі,  у новобудові біля «Дастору» – 28500, у новому будинку житло класу «Еліт» вартує 36 800 тисяч доларів, а на вулиці Університетській – за 39 тисяч. Однокімнатна квартира в центрі міста продається за 32800 доларів.

Зараз усе більше молоді хоче мати гарне тіло. Мова йде передусім про хлопців, школярів. Вони починають займатися вуличним спортом, без відповідних консультацій та спеціальної підготовки піднімають велику вагу, багато часу проводять на турніках, але при цьому деякі травмуються.. Тим більше, що тепер літо, канікули… Звичайно, найкраще займатися під пильним наглядом спеціаліста. Але якщо у батьків немає коштів на тренера, що можете порадити юнакам?

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповів провідний тренер із Ужгорода, майстер спорту Федерації пауерліфтингу України, майстер спорту міжнародного класу ФЕДЕРАЦії AWPC, абсолютний чемпіон світу GPA з пауерліфтингу у віковій категорії OPEN, багаторазовий чемпіон України  Вадим ТИХОНОВ.

Прокуратурою Закарпатської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, щодо резонансного вбивства 15-річного школяра в с. Нижня Апша, Тячівського району.

Про це повідомляє прокуратура Закарпатської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 14 березня 2018 р., неповнолітній підозрюваний, в ході сварки з товаришем, завдав останньому множинні колото – різані рани. Від отриманий травм школяр загинув на місці.

За вчинення злочину, юнаку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від семи до п’ятнадцяти років.

Боздоський парк перероджується. Роботи почалися і це вже тішить. У парку вирівнюють доріжки, облаштовують вхід з боку підвісного мосту. Також замінили лавиці та смітники.

Газета «Неділя Закарпатські новини» пропонує вам порівняти, якими були там лавиці та сміттєві урни раніше.

Багато хто пам’ятає пафосне відкриття велодоріжки між прикордонними селами Вилок та Тисабекень у Виноградівському районі, яке відбулося у травні 2013 року.

На відкритті багато наголошували, що тепер прикордонні села України стали більш привабливими для численних велотуристів, а це – тільки плюс для розвитку транскордонного співробітництва, туризму і рекреації. У захваті від нової доріжки були і місцеві велосипедисти, адже до цього часу їм доводилося їздити по дорозі з інтенсивним рухом автотранспорту.

На жаль, зараз проїхатися по цій доріжці без перешкод навряд чи в когось вийде. Особливо у темну пору доби, оскільки між селами немає освітлення. Місцеві велосипедисти нам розповіли, що воліють їздити по автодорозі, аніж наражатися на небезпеку зарослого з обох боків велошляху. Окрім того, є місця, де двом велосипедистам, що рухаються назустріч один одному, просто ніяк роз’їхатися, а все через ті ж зарослі.

Смітник біля шостої школи в Ужгороді розростається, відходи не встигають вивозити. Їх стає все більше. Та й вивозять їх лише зі смітників, а із землі не забирають, хоч непотріб знаходиться поруч із контейнерами. Оскільки  зараз канікули, списати розкиданий мотлох на дітей не можна. Та й речі, що валяться посеред землі зовсім не дитячі. Їх залишають, скоріш за все, мешканці прилеглих будинків.

Невже столиця Закарпаття стає схожою на сусідній Львів? Не у плані залучення туристів та облагородження квітами територій, а у сміттєвому… хоча у Львові сміття хоч і немає куди дівати, та на вулицях його не видно.

zakarpatpost.net