Вуличний спорт. Як закарпатським дітям не травмуватися? Думка ужгородського тренера

Зараз усе більше молоді хоче мати гарне тіло. Мова йде передусім про хлопців, школярів. Вони починають займатися вуличним спортом, без відповідних консультацій та спеціальної підготовки піднімають велику вагу, багато часу проводять на турніках, але при цьому деякі травмуються.. Тим більше, що тепер літо, канікули… Звичайно, найкраще займатися під пильним наглядом спеціаліста. Але якщо у батьків немає коштів на тренера, що можете порадити юнакам?

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповів провідний тренер із Ужгорода, майстер спорту Федерації пауерліфтингу України, майстер спорту міжнародного класу ФЕДЕРАЦії AWPC, абсолютний чемпіон світу GPA з пауерліфтингу у віковій категорії OPEN, багаторазовий чемпіон України  Вадим ТИХОНОВ.

Якщо мова йде про дітей, то на час канікул батьки вирішують, де вони і як саме проводитимуть час: чи поїдуть із ними на відпочинок, чи у табір… але найкраще, звісно, коли дорослі самі займаються спортом і власним прикладом надихають синів або доньок. Звичайно, не всі можуть відправити дитину займатися у фітнес-центр, хоча найкраще тренуватися під наглядом фахівця. Але фінансовий стан у всіх різний. Однак, у будь-якому разі, у школі учні згідно з програмою дещо вивчають, щоправда, цього недостатньо і дитина може травмуватися, якщо займатиметься самостійно. Тому хоча б починати заняття спортом потрібно з тренером. А якщо ще й у дитини є бажання, це взагалі добре, досягти можна хороших результатів. Зі мною зараз тренується маленький хлопчик, я намагаюся не давати йому великих навантажень, але він просто горить спортом і, як на мене, є дуже перспективним. Коли він приходив із однолітком і вони почали гратися м’ячем, який важить приблизно три кілограми, то мій вихованець його кидав легше, ніж інший хлопчик, який не займається. У будь-якому разі, батькам треба поцікавитися в дитини, чи хоче вона займатися спортом і яким, чи просто робить щось через те, що дорослі її змушують до цього. Якщо хлопець буде тренуватися технічно правильно, то поступово він лише покращуватиме свої навики і досягатиме все кращих результатів. На рахунок дівчат стверджувати не буду, але хлопчики, коли відчувають у собі силу, їм стає цікаво дедалі ставати сильнішими і вони охоче займаються. Я і сам таким був. Коли почав тренуватися, почав усвідомлювати, що стаю сильнішим за ровесників і це мене захоплювало та мотивувало.

zakarpatpost.net