Як закарпатка читала собі молитви на ісход душі

Сьогоднішнім гостем закарпатської газети «Неділя Закарпатиські новини» є отець Василь МАНДЗЮК із Міжгір’я, настоятель храму «Воскресіння ГНІХ» та  «Різдва Пресвятої Богородиці», Мукачівської греко-католицької єпархії, який неодноразово побував у АТО у якості військового капелана, разом із земляками постійно порушує актуальні питання, а ще и він виготовляє луки та варить сир.

Це – той самий духовний отець, що ходить по воді і фото з яким облетіло увесь Інтернет (на ньому він пересувається затопленими вулицями за допомогою ходуль, оскільки інакше пройти до прихожан іноді просто неможливо). Він – гуморист і екстремал, патріот і лікар людських душ, надзвичайно цікава людина.

Отець Василь розповів газеті «Неділя Закарпатиські новини» про кумедні випадки зі свого життя.

“Одна бабуся у Студеному питає: «Отче, я доста недовижаю, чи не буде гріхом, аж я ся даякі молитви не буду молити?» Звідки я знав, які молитви, попросив її принести молитовник і показати. Принесла вона молитовник… і почалося найсмішніше… показала пальцем, що хотіла випустити, – розповів він. – А то були молитви на ісход душі. Жінка ж виправдується: «Я їх і так усьо життя читала! Ще з малої» Мені стало смішно і я пояснив їй, що такі молитви читають ті, або над тими, хто не може померти. Вона аж перелякалася, що тепер буде. Я ж відповів, що якщо за все життя нічого не було, то й зараз не вже станеться”.

zakarpatpost.net