Навчальний рік на носі, в Хусті вчителі досі без відпускних. Чи отримають вони гроші?

У Хусті вчителі досі не отримали повністю відпускні. Педагоги розлючені і штурмують редакцію zakarpatpost.net дзвінками.

Вчителі скаржаться, що скоро 1 вересня, а підготуватися до початку навчального року у них немає з чого, оскільки грошей немає.

Також вони наголошують, що відпускні до кінця вони можуть так і не отримати і побоюються, чи платитимуть їм взагалі заробітну плату.

Тому zakarpatpost.net звернувся за коментарем до начальника управління освіти, релігій та у справах національностей Хустської міської ради Василя Мочарника.

«Заборгованість справді є. Це питання ми обговорювала вчора на колегії. Така ж ситуація не лише в Хусті, але і в Ужгороді, Чопі, Берегові та в ОТГ, – зазначив він. – Про проблему знають у Міністерстві освіти й науки. Виникли труднощі з формулою розрахунку. Через це вийшло недофінансування міст обласного підпорядкування. Але заборгованість  стосуються лише педпрацівників, які фінансуються із державної субвенції. Всі інші, ті хто отримує гроші із місцевого бюджету – боргів не має. Мова йде про технічний персонал, працівників дитсадків. Їхні відпускні  100-відсотково профінансовано».

Коли вчителі отримають відпускні повністю – поки що невідомо. Утім головний освітянин Хуста запевнив, що помісячно зарплату вчителям виплачуватимуть.

zakarpatpost.net