Погода у Закарпатті на сьогодні, 18 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті очікуються теплий сонячний день.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +18, удень – +30 градусів. Небо буде ясним увесь день, лише ввечері воно затягнеться хмарами. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +15, удень – +29 градусів. У Хусті ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Воловці – +12 уночі і  +25 градусів удень. У Воловці погода буде ясною, тільки ввечері на небі з’являться хмари. Без опадів.

У Сваляві – +14 уночі і  +27 градусів удень. У Сваляві на небі не буде жодної хмаринки. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +17, денна – +29 градусів. Хмари, які з’являться у Тячеві вдень, протримаються недовго – ввечері очікується ясна погода. Удень піде дощ із грозою, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У Перечині – нічна температура становитиме +17, денна – +30. Хмари, які з’являться у Перечині вдень, протримаються недовго – ввечері очікується ясна погода. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +14, удень – +27 градусів. У Великому Березному увесь день небо буде ясним, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +16, удень – +31. На небі не буде жодної хмаринки. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +12, вдень – +25 градусів. Ранкові хмари протримаються недовго – вдень та ввечері у Міжгір’ї очікується ясна погода. Без опадів.

У Рахові буде уночі +12, вдень температура підніметься до +22 градусів. Чисте небо у другій половині дня зникне за хмарами, але ввечері погода знову проясниться. Без опадів.

 У цей день вшановується пам’ять святого Євстигнія. У минулі часи на Євстигнія їли сиру цибулю з хлібом, сіллю і квасом, від чого були здоровими. А у кімнатах розвішували зв’язки цибулі – щоб повітря очищалось. У давнину у цей день визначали погоду на грудень: “Який Євстигній – такий і грудень”.

Народні прикмети на 18 серпня

  1. Яка погода 18 серпня – таким і грудень буде
  2. Якщо цибуля прозрівав 18 серпня – вважалося, що селянин урожай втратив
  3. Не можна в поле співати – тільки по дорозі
  4. П’явки на поверхню води спливають – дощ буде
  5. Земляні хробаки виповзли 18 серпня з-під землі – чекай дощу
  6. Увечері відлуння чується далеко – буде теплий день. Якщо ж відлуння 18 серпня глухе, то наступний день буде похмурим.

zakarpatpost.net