Погода у Закарпатті на сьогодні, 19 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті очікуються теплий сонячний день.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +30 градусів. На небі цього дня не буде жодної хмаринки. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +15, удень – +29 градусів. Ранок буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Воловці – +12 уночі і  +24 градуси удень. У Воловці хмар на небі спостерігатися в цей день не буде, погода лишатиметься ясною до пізнього вечора. Без опадів.

У Сваляві – +13 уночі і  +27 градусів удень. Увесь день у Сваляві утримається ясна погода. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +15, денна – +29 градусів. У Тячеві хмар на небі спостерігатися в цей день не буде, погода лишатиметься ясною до пізнього вечора. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +17, денна – +30.

Вранці у Перечині небо буде знаходитися у полоні хмар, але у другій половині дня повністю від них очиститься. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +16, удень – +31 градус. У Великому Березному похмурою погода буде тільки вранці, а день та вечір обіцяють бути безхмарними. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +16, удень – +31. Хмар на небі спостерігатися в цей день не буде, погода лишатиметься ясною до пізнього вечора. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +25 градусів. Небо у Міжгір’ї буде ясним увесь день, лише ввечері воно затягнеться хмарами. Без опадів.

У Рахові буде уночі +11, вдень температура підніметься до +22 градусів. У Рахові ясна погода порадує нас вдень, але ненадовго, весь інший час небо буде вкрите хмарами. Ввечері, можливо, пройде дощ із грозою.

19 серпня відзначається свято Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. У давнину помітили, що зі Спасу “погода преображається”. Погода цього дня вказувала на майбутню осінь: “Який день на другий Спас, така і Покрова (14.10)”. Якщо день був сухим, то й осінь сухою буде, мокрий – мокра осінь, а якщо ясний, слід готуватись до сурової зими.

Народні прикмети на 19 серпня

  1. Який Яблучний Спас – таким буде і січень
  2. Погода на Яблучний Спас визначає, за прикметами, якою буде свято Покрови
  3. Сухий день – восени теж буде мало опадів. Ясна погода – зима буде холодною
  4. Якщо не їсти яблук до Яблучного Спаса, 19 серпня, а потім у свято спробувати яблуко з медом і загадати бажання, то воно неодмінно збудеться

zakarpatpost.net