Москаль про провалля у Солотвині. Не вірте, то все дурниця, нічого ніде не висить

Про це заявив під час інтерв’ю з головою Закарпатської ОДА.

Геннадія Москаля не треба зайвий раз представляти на широкий загал. Він постійно в медійному полі, завжди має свою думку про ключові події в державі, її хочуть чути, навіть якщо вона дуже екстравагантна і часом виходить за межі політкоректності, пише Укрінформ.

ТАКОЇ СОЛІ, ЯК СОЛОТВИНСЬКА, НЕМА НАВІТЬ У ЄВРОПІ

– А які ще напрямки?

– Це сіль.

– Маєте на увазі Солотвино? Але ж там закрите виробництво, карстові провалля. Кажуть, усе село в повітрі висить…

– Не вірте, то все дурниця, нічого ніде не висить. Проблема від того, що там не відкачують воду. Ми сказали: відкачуйте, скільки можна, і використовуйте у лікувальних цілях.

– Так, там лишилася інфраструктура, хоча туристів меншає з року в рік.

– Солотвино ніяк не можуть виключити зі списку об’єктів, що не підлягають приватизації. Проти цього “Артемсіль”, бо в них надлишок, і була така асоціація “Укрсіль”, вона в угоду “Артемсолі” це питання узгодила. Але ж солотвинська сіль набагато кращої якості, це доведено, такої немає навіть у Європі! Запаси – мільйони тон, вистачить на дітей, внуків, правнуків.

Там уже скільки інвесторів приїжджало! Але законодавець забороняє приватизацію солотвинських шахт, як і закарпатських виноградників. І от тут усе вода підмиває, а там усе диким лісом поросло. Їх просто розкрадають різними способами. Скільки підприємств, де введені якісь арбітражні керуючі, якісь ліві директори, є ті, які просто пороздавали землю…

– То, кажете, ми тут на Закарпатті сидимо на грошах – і при тому дотаційні і повністю залежні від Києва?

– За підрахунками, тільки віддавши ці землі інвесторам, ми вийдемо не на 76%, а на 52% дотаційності.

zakarpatpost.net

One thought on “Москаль про провалля у Солотвині. Не вірте, то все дурниця, нічого ніде не висить

  • 20.08.2018 at 13:16
    Permalink

    Москаль за повальну приватизацію? А чи не думає він про те, що вона може виявитися пРовальною? Як це вже відбувається упродовж майже тридцяти років так званої української незалежності.
    Що сіль у нас доброї якості – це, звісно, радує. Але сіль у тому, щоб люди на Закарпатті жили, а не виїжджали цілими сім”ями за кордон. Чи, Може, пан Москаль саме таке завдання і отримав – аби збезлюднити південні схили Карпат?!

Comments are closed.