Що можна робити з рослинами влітку і в що робити, аби насадження краще прижилися. Думка ужгородського дизайнера

У прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» про це розповіла ландшафтний дизайнер із Ужгорода Сніжана БОЙКАС.

Що можна робити з рослинами влітку?

Можна висаджувати ті рослини, які продають у горщиках, там коренева система не пошкоджується. Просто у спеку їх слід ретельно поливати  хоча б двічі на добу – зранку та увечері. Полив треба проводити під корінь і не можна поливати зверху, бо тоді сонце припікає і рослина «горить»… навіть хвоя.

Якими рослинами найпростіше засадити ділянку, аби вона мали вигляд максимально доглянутої і гарної і при цьому не треба було ціле літо їх прополювати, підкопувати, поливати.

У першу чергу хвоєю. Її можна стригти, вистригати по-різному. Квіти ж, які відцвіли, слід відрізати. Тобто, найпростіше робити газон і висаджувати хвойні рослини. Зараз дуже багато замовників просять щось таке, аби догляд був мінімальним, бо у людей немає часу доглядати за всією красою, садівника наймати не хочуть, а покосити траву та двічі на рік обстригти хвойники можуть. Квіти купують переважно в горщиках, їх розвішують і довкола – краса.

Краса рослин залежить від землі. Які роботи потрібно провести на ділянці, щоб насадження краще прижилися?

Коли ми висаджуємо рослини, справді звертаємо увагу на якість ґрунту. Є в нас, скажімо, такий район Червениця, де дуже погана земля. Там ми її замінюємо – знімаємо шар і завозимо інший, плодючого ґрунту, який змішуємо з торфом.

Також торф використовуємо для хвойних, квітучих рослин. Добрива можна використовувати тільки через 2-3 тижні після висадки, коли рослина укорениться. При самій же посадці можна додавати укорінювач.

zakarpatpost.net