Під час зйомок на Закарпатті отруїлися чеські актори

Під час зйомок на Закарпатті фільму «Балада про бандита» сталося масове отруєння членів знімальної групи.

Зйомки чеського художнього фільму «Балада про бандита», що відбувалися 17-21 серпня у мальовничому закарпатському селі Колочаві, були затьмарені отруєнням учасників знімального процесу, пише z-group.info.

Як розповів «ВЗ» учасник зйомок, керівник агенції «Арт фільм» (м. Київ), член правління німецько-українського культурно-інформаційного центру у місті Дюсельдорфі Олег Лядик, зйомки фільму про легендарного опришка Карпат Миколу Шугая фінансував чеський уряд, оскільки Шугай — національний герой у Чехії (на початку ХХ ст. Закарпаття входило до складу Чехії).

Тому на зйомки приїхало безпрецедентне чеське віп-представництво — дипломати, культурологи, митці, громадські діячі. У стрічці задіяні відомі європейські актори, зокрема, французький Фредерік Поті. Захід відбувався за сприяння Чеського центру у Києві. Подію висвітлювало Чеське телебачення, українські й чеські ЗМІ. Приїхав у повному складі симфонічний оркестр із Чеських Будейовиц. Загалом із Чехії приїхало два великих автобуси, в яких було до сотні пасажирів.

Сільський голова Колочави Юрій Кливець підтвердив журналісту «ВЗ» факт отруєння, але лише дванадцяти членів чеської знімальної групи. І наголосив, що це було легке отруєння. «На 100 відсотків невідомо, де вони отруїлися, — сказав Юрій Кливець. — Вони жили у двох готелях, але харчувалися на зйомках, у лісі, причому привезли з собою багато продуктів, зокрема, фруктів. Дослідження санстанції не проводилися. Інцидент уже вичерпано. До Колочави приїжджає відпочивати багато туристів, однак досі ніколи ніхто не отруювався».

У Чеському центрі у Києві (під патронатом цієї організації проходили зйомки) журналісту «ВЗ» повідомили, що нічого не чули про масове отруєння у Колочаві.