Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 30 серпня

День на Закарпатті був багатим на події.

Чого лише не можна побачити в Ужі в Ужгороді. Там уже плавали не тільки креативні човни під час щорічної регати, але й лавиці, стільці, шини, велосипеди… навіть екстремал на Джипі якось катався посеред річки.

А тепер до цього списку долучився ще й холодильник.

Його викинули неподалік Радванського мосту.

Як же можна так не любити своє місто, щоб настільки засмічувати його гордість – головну водяну артерію. Адже далеко не всі міста мають такі унікальні родзинки, такі подарунки природи, як річка посеред міста. Тому ми це мали б цінувати, а не перетворювати її на смітник.

Крім того, у воді живе багато підводних мешканців, там шукають здобич птахи, там же ловлять рибу і люди.

Тож ми повинні передусім думати про екологію, а для сміття як-не-як є спеціальні контейнери.  Такі ж габаритні речі, як холодильник можна ще й здати на металобрух… та ще й заробити на цьому гроші, а не забруднювати Уж різними шкідливими речовинами, що містяться в побутовому приладі.

Через брак житла нерідко закарпатські молоді подружжя змушені жити спільно з батьками, найчастіше з рідними жінки. Однак не має навіть значення, на якій відстані від молодої дружини знаходиться її мама, вона може давати доньці «цінні поради» навіть на відстані, наприклад, із-за кордону, скажімо, із Італії, Чехії, Угорщини, де нерідко наші закарпатські жони заробляють гроші на хату новій родині.

От і починає улюблена теща пиляти свою дитину, нібито бажаючи їй щастя, бо з висоти власних прожитих років їй, за її же словами, краще видно, як має їсти, спати зять, як повинен дбати про господарство та скільки повинен отримувати зарплатні. Добре, якщо ще теща має позитивний досвід будівництва стосунків, але зазвичай він обтяжений традиціями позаминулих епох і не надто правильний…

А донька слухає матір і власними руками починає руйнувати свою сім’ю, допікаючи чоловіка, ставлячи йому за приклад сусіда, кума, брата, свого начальника та навіть Трампа.

Українська жінка в ідеалі повинна бути вірною, ніжною і мудрою, а ще красивою і турботливою. Такі результати соцдослідження, проведеного компанією R & B Group. На думку соціологів, перераховані властивості насамперед характеризують нашу сучасницю як хорошу дружину, матір і господиню.

“На наш погляд, аналіз перерахованих якостей говорить про те, що їх сукупність утворює той моральний базис, без якого немислиме успішне сімейне життя”, – зазначають експерти, пише Сегодня.

В Ужгороді з’являється все більше цікавих птахів.

Днями журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» зустрів на набережній трясогузку – маленьку пташку, розміром як горобчик із жовтим животом. Це – мігруючі пернаті з роду жайворонкових.

Цікаво, що деякі пари можуть за сезон вивести навіть два виводки пташенят.

Очевидно, ця пташка – молода і ще навіть не навчилася бути обережною. Від фотоапарата вона не боялася зовсім, не відлітала, хоча літати вміє. Загалом, цей вид пернатих може здійматися в небо у віці 16-18 днів.

Лідер гурту “Воплі Відоплясова” Олег Скрипка планує виготовляти авторське вино з урожаю закарпатських виноградників.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив експерт із закарпатського туризму Олександр Коваль.

“Олег Скрипка відвідав виноградники закарпатського заводу вин “Чизай” на Берегівщині. Під час зустрічі з виноробами йшла мова про те, аби закуповувати у них виноград для авторського вина… Скрипка хоче робити червоне сухе вино, цікавився також білими сортами. Консультувався із закарпатськими виноробами, бо хоче створювати вино власноруч”, – розповів Коваль.

Ужгород готується до Дня міста. До свята на вулиці Слов’янській набережній замінено 17 лавиць та смітників. Такі ж встановлено й у Боздоському парку.

Усі вони дерев’яні з металевим корпусом. Виглядають досить оригінально.

Також невдовзі має початися ремонт набережної Незалежності. І з цього приводу між ужгородцями вже почалися дебати.

Як би там не було, а проект цікавий і вартий уваги, головне – аби в місті було гарно і затишно, аби новації подобалися ужгородцям та приваблювали туристів.