Якщо кінь ударить вас копитом, то ви потрапите в рай

Поряд із залізними в Ужгороді можна побачити справжніх живих коней.

Хоч це і звучить дивно, та досі ці копитні перевозять важкі вантажі та допомагають людям у господарстві. А коли вдається втекти з дому, прямують пастися до Ужа.

Днями біля річки випасалися аж троє граційних тварин. Оскільки журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» зустрів їх неподалік Радванки, очевидно, вони втекли з табору, аби хоч трохи побути на волі і вдихнути ужгородське повітря на повні груди.

Цікаво, що не так давно такі ж втікачі паслися прямісінько в серці міста на площі Петефі.

Отже, коні для столиці Закарпаття зовсім не екзотика і не рідкість.

Загалом коні нерідко втікають з дому, вони настільки розумні, що можуть навчитися відкривати двері і мають настільки сильну інтуїцію, що відчувають настрій господаря. Хоча такі мандрівки в них не бувають тривалими, бо до ґазди дуже прив’язуються і без нього страждають.

Також вони в багатьох народів досі шануються як священні тварини і зустрічаються на гербах багатьох міст, у деяких країнах  вони раніше офіційно числилися на службі і їм нараховували зарплату.

А народи племені Масаї навіть зараз переконані, що людина, яка померла від удару копитом коня, автоматично потрапляє в рай.

Серед незвичних якостей цих універсальних тварин – любов до кави, здатність ображатися на людей, пристрасть до спокійної класичної  музики, яку можуть слухати з насолодою годинами.

А ужгородські коники під мелодію вітру і пташок добре відпочивши від щоденної роботи усе ж невдовзі попрямували додому.

zakarpatpost.net