Москаль: На Свидовці ходять кабани, олені, чому там не може бути лижня?

Про це заявив під час інтерв’ю голова Закарпатської ОДА.

Геннадія Москаля не треба зайвий раз представляти на широкий загал. Він постійно в медійному полі, завжди має свою думку про ключові події в державі, її хочуть чути, навіть якщо вона дуже екстравагантна і часом виходить за межі політкоректності, пише Укрінформ.

Крім роздержавлення землі, що автоматично дало би інвестиції, де ще на Закарпатті гроші зариті?

– Друга така основа для економіки – це туризм. У нас запланований великий проект “Свидовець”…

– Але він неоднозначно сприймається в народі. За – місцеві жителі, але екологи дають негативні оцінки, кажуть, що такий масштаб призведе до руйнівних наслідків у природі…

– Ой, скільки нервів це мені коштує, скільки я маю головного болю з цим! Боже мій, коли люди з Рахівського району і Тячівського всі «за», завжди знаходиться якась баба яга, яка проти. Так і ці екологи. Ну, хай будуть проти. Ми наразі виграли апеляційний суд.

– Але ж там справді багато питань щодо екології…

– Послухайте, це лижний курорт, він використовуватиметься тільки зимою. На унікальні трави впаде сніг. По них ходять кабани, олені, чому по них не може бути лижня? Одна бабця сказала по телевізору, мовляв, як я там яфини збиратиму? Прекрасно збиратиме! На Буковелі збирають, хто скільки хоче.

– Але ж зі Свидовцем проблема з масштабами проекту, з водою -така кількість туристів, як заплановано, призведе до незворотних змін.

– Та які зміни? Чорна Тиса повна води, бери – не хочу. Якраз курорт забиратиме воду, і це допоможе у передпаводкових ситуаціях, бо паводок формується у верхів’ї річок. А озера ніхто не чіпатиме – на Буковелі гірське озеро бережуть, як святиню, з нього ніхто кружки води не забере, воно загороджене, щоб ніякий дурень не пішов туди навіть купатися.

zakarpatpost.net