На Закарпатті боргують не лише відпускні вчителям, але й зарплати лікарям

Про це в соцмережі Фейсбук повідомила Valerie Zenynets.

Далі – цитата:

“Шановна владо, ви зводите медичну галузь нанівець! На Закарпатті, у селищі Воловець , місцевий бюджет ПОРОЖНІЙ! Медичним працівникам краю боргують зарплати цілих 3 місяці! – йдеться у дописі. 

«Якщо зараз депутати не допоможуть нам, то й напередодні виборів ніхто бачити їх не хоче і підтримувати не буде!» – кажуть лікарі. Про яку медичну реформу може йти мова? Люди масово звільняються, новий персонал не прибуває, а на тих, хто залишилися йде потрійне навантаження.

Відомо тільки, що медичним працівникам нещодавно виплатили зарплати за травень і ледве частину грошей за червень .. Що буде далі – невідомо . Ця проблема є виключно відповідальністю уряду, позаяк у державному бюджеті повинні бути закладені кошти на оплату праці медичним працівникам в усіх областях України .

І якщо ненадання медичних послуг тягне за собою кримінальну відповідальність і лікарі не можуть страйкувати , то невиплата зарплатні в Україні вітається і виходить не вважається порушенням Закону? Замість того, щоб прогресувати ми повертаємося назад . У 90-их роках була аналогічна ситуація. З тотальними невиплатами зарплат і пропозиціями взяти замість грошей комбікорм чи макаронні вироби. Зараз пропонують чекати і сподіватися на Київ. За 27 років незалежності так і живемо.

Кому потрібна така Конституція, якщо вона настільки розтоптана і ніхто її не дотримується ? Де шукати Ноїв ковчег і до кого звертатися?»…

А тим часом влада звітує, ніби в області все гаразд. Тож кому тоді вірити? Лікарі та вчителі – точно не брешуть…

zakarpatpost.net